Prelomni koncept mize Igl Jet

V sedemdesetih letih je bila miza revolucionarna tako zaradi svoje prelomne, moderne oblike kot sintetične sestave. Ernest Igl je namreč razumel, da običajni materiali, kot so les, steklo ali jeklo, niso ustrezali njegovemu oblikovnemu konceptu. Strukturno mehkobo svoje mize je lahko ustvaril le z umetnimi materiali. Pred tem so omejene zmožnosti lesa in jekla določale tudi slog pohištva, ki je zaradi tega delovalo oglato, hladno in agresivno. V tem smislu je miza Igl Jet s svojimi mehkimi linijami delovala prelomno in navdušila svet, zbiralci pa so se borili za njo na mednarodnih dražbah.

igljet_51.jpg

Nova izdaja mize v omejenem številu

Nemško podjetje Sensufaktur Tobias Brandstetter je dobilo licenco, da lahko to klasično mizo ponovno proizvaja. Seveda je tudi nova verzija mize na voljo le v omejeni izdaji – 1970 kosov. Vsak kos je označen s številko, cena pa se giblje od 3390 evrov, odvisno, kakšen zaključni sloj si izberete: matiran ali s sijajem.

igljet_31.jpg

Miza je v novi izdaji iz posebne mešanice poliuretana, ki ga lahko v celoti recikliramo. Na voljo je v štirih značilnih barvah – biserno beli, črni, kovinsko sivi in oranžni, lahko pa tudi v kakršni koli drugi barvi po izbiri. Na vsaki strani mize so trije jekleni predali, ki se mehko zapirajo. To kultno mizo ste sicer lahko videli tudi v tretjem delu Mož v črnem.