Spalnica

Dandanes na velika okna prisegajo po vsem svetu. Velika okna v spalnici bodo odprla prostor, vam nudila lep razgled na okolico in vanjo prinesla veliko svetlobe, ob odprtju pa tudi zraka. Spomladi in zgodaj jeseni boste tako lahko podnevi uživali v toploti sončnih žarkov, poleti pa ob odprtem oknu zaspali v hladu. Odpadlo vam bo tudi določanje središčne točke prostora, saj bodo to vlogo s svojo impozantnostjo prevzela velika okna.

Igra svetlobe in sence

Prednost velikih oken je tudi v tem, da boste imeli zaradi potovanja sonca tekom dneva veliko različnih svetlobnih efektov. Soba bo zaradi svetlobe delovala veliko bolj svetlo in prostorno in nič več se ne boste počutili, kot da ste v jami.

img_0007.jpg

Zastori

Pri velikih oknih imate tudi dosti bolj proste roke pri izboru zaves oziroma drugih zastorov. Lahko se poigrate z različnimi tipi blaga. Z izbiro težkih in debelih tkanin boste naredili še posebno dober učinek, saj bo z njimi soba videti veliko bolj bogata, udobna in vabeča. Večji občutek globine boste ustvarili, če boste zavese namestili ob obeh koncih okna. Na okna lahko namestite tudi več plasti zaves. Prva naj bo iz prosojne tkanine, da bo skoznjo še vedno lahko prodirala svetloba, druga pa iz težkega blaga.