Kaj potrebujete?

Na prvi pogled je sicer vazica videti keramična, vendar pa je to daleč od resnice. Za izdelavo vazice preprostega, a modernega videza potrebujete le dva materiala, ki ju lahko dobite tako rekoč povsod – nekoliko debelejši steklen kozarec, na primer takšen za svečke, in balon.

Še ena dobra stran takih vazic je velika izbira balonov – tako je na voljo ogromno različnih barv. Lahko izberete tudi balon z vzorcem ali pa še sami nanj kaj narišete. Lahko pa ga tudi preprosto pustite takšne barve, kot je, in vazica bo vseeno videti čudovita.

mini_vase_diy2.jpg

Preprost postopek izdelave

Ustje balona, torej konec, kjer pihamo vanj, odrežite, kot vidite na sliki. Balon nato ovijte okrog kozarca, da zdrsne čezenj. Štrleči konec, ''ustnik'' balona,  potisnite navznoter in vaza je narejena. Lahko naredite tudi več takšnih vazic v različnih barvah. Pri nekaterih lahko pustite ustje balona, da štrli navzven in ne navznoter, odvisno, kako vam je bolj všeč. Vstavite še rožico, jo zalijte in prikupna dekoracija za vaš dom je gotova.

mini_vase_diy1.jpg

Nekaj nasvetov za cvetlico v vazi

Da bo cvetlica v vazi dlje zdržala, steblo odrežite poševno, saj lahko tako črpa več vode. Postavite jo na mesto, kjer dobi dovolj sončne svetlobe, vendar sonce nanjo ne sije neposredno. Najbolje je, če cvetlico, ki jo boste dali v vazo, naberete na svojem vrtu ali sprehodu, za kar boste sicer morali počakati na pomlad. Preprost spomladanski zvonček v preprosti vazici iz balona je videti preprosto – lep.