Pirhi

Jajca simbolizirajo plodnost in rojstvo. Na velikonočni mizi enostavno ne smejo manjkati, vključite pa jih tudi v druge dekoracije, s katerimi okrasite dnevne prostore. Če želite v njihovi lepoti uživati dalj časa, na obeh koncih naredite luknjici in jih izpihajte. Lupino pobarvajte po svojem okusu. Za dodatno popestritev zraven dodajte čokoladna jajčka, ovita v barvasto folijo. Poleg si lahko omislite še kakšnega okrasnega piščanca ali kokoš.

beautiful_easter_decorations_001.jpg

Velikonočni zajčki

Plišasti zajčki bodo vaši dekoraciji dali mehkobo in barvo, nad njimi pa bodo zelo navdušeni tudi vaši najmlajši. Kupite jih v različnih velikostih in barvah, položite pa jih na kavče in stole.

Rože

Rože v vaš dom vnesejo pomlad. Z njihovimi barvami in vonji boste vaš dom spremenili v velikonočni raj. Lilije se pogosto povezujejo z veliko nočjo in že z enim šopkom bo vaš dom nadvse lepo dišal. Izberite rože podobnih velikosti, a v različnih stadijih razcveta. Rož ne izpostavljajte direktni sončni svetlobi, po veliki noči pa jih presadite na vrt. Če imajo lilije za vas premočan vonj, kupite kakšne druge pomladanske rože, kot so tulipani ali žafrani, lahko pa vzamete tudi umetne rože. Šopke slednjih povežite z barvitimi trakovi in jih dajte v temne vaze, da zakrijete plastične peclje. Rože sicer simbolizirajo čistost življenja, zato so idealne za veliko noč.

Kombinacije

Vaše velikonočne dekoracije položite v košare različnih velikosti in oblik. Košaro podložite z razrezanim papirjem, nato pa na vrh dajte pirhe, piščance, zajce in posušeno cvetje. Pred košaro položite še nekaj jajc in piščancev.

Zunanji prostor

img_8193_001.jpg

Ne pozabite na zunanji prostor. Kupite nekaj plastičnih pobarvanih jajc, trak in močno lepilo. Trak zavežite v pentlje različnih dolžin in jih prilepite na vrh jajc. Nato pirhe obesite na drevesa ali grmovje na vašem dvorišču in jim na ta način dodajte nekaj barve.

Več idej za privlačne praznične dekoracije pa si oglejte v galeriji.