Več prostora v sobi

Največja prednost pogradov za odrasle je predvsem prostor, ki ga z njimi prihranite. Pod nekatere pograde je vgrajen še delovni prostor, ki ga lahko uporabljate kot domačo pisarno ali za študij. V prostor, ki ga prihranite, lahko umestite druge kose pohištva, na primer predalnik, mizo ali stole. Lahko pa prostor pustite tudi prazen, tako da soba ni videti prenatrpana.

Slogi pogradov

Za odrasle je na voljo veliko slogov pogradov, prav tako materialov, iz katerih so narejeni – vse od lesenih okvirjev do kovinskih, od preprostih modelov do bolj razkošnih. Na izbiro bodo verjetno vplivale tako vaše finančne zmožnosti kot tudi slog vašega stanovanja. Pogradi s kovinskim okvirjem se lepo ujemajo z večino podstrešnih stanovanj. Če pa imate rajši tradicionalnejši slog, je morda prava izbira za vas pograd iz hrastovega lesa. Tudi velikosti so različne, lahko si ga daste izdelati tudi po naročilu.

bunk_beds_2.jpg

Dodatni elementi

Prostor pa lahko še bolje izkoristite, če kupite pograd z dodatki. Pod posteljo so lahko na primer še predali, kamor lahko shranite oblačila ali druge stvari. Na sprednji strani ali ob straneh so lahko še dodatne omarice za shranjevanje. Pri nekaterih pogradih je vključen tudi prostor za računalnik ali ostalo elektroniko. Tako prirejeni pogradi sicer stanejo nekoliko več, vendar pa je dodaten prostor po navadi tega vreden. Seveda pa se odločite le za tiste dodatne funkcije, ki jih res potrebujete.

Tudi na pogradu lahko varno spite

Pogradi sicer predstavljajo določeno varnostno tveganje tako za otroke kot odrasle, vendar pa se nevarnostim z nekaj preprostimi ukrepi izognete. Na zgornjem pogradu ne spite skupaj z drugo osebo, varnostna ograjica naj bo na vseh straneh zgornjega pograda, za dostop do njega pa uporabljajte lestev.

bunk_beds_3.jpg

Nakup pograda za odrasle pomeni pomemben korak k rešitvi prostorske stiske predvsem za tiste, ki živijo v majhnih ali podstrešnih stanovanjih. Poleg tega so takšni pogradi, tako za otroke kot odrasle, tudi estetsko dovršeni in elegantni, o čemer se lahko prepričate v naši fotogaleriji.