Prvi koraki

Poustvariti kavarniško atmosfero v domu ni tako zelo zahtevno ali drago, kot si morda predstavljate. Na voljo imate dve možnosti. Lahko se odločite za popolno prenovo kuhinje ali pa duh pričarate s stvarmi, ki jih že imate. Z nekaj barve in dekorativnih elementov boste tudi v slednjem primeru lahko naredili pravi čudež.

img_2409.jpg

Miza in stoli

V kuhinjo postavite mizo s štirimi stoli, ki naj bodo udobni. Opremite jih s sedalnimi blazinami. Na mizi ne sme biti preveč stvari. Pod mizo in stole položite preprogo – ta je lahko iz katerega koli materiala.

Barva

Prepleskajte stene z drugo barvo. Izberite svetlo barvo, ob tem pa imejte v mislih tudi naravno svetlobo, ki prihaja v vaš prostor.

10iunie_hires_gimped.jpg

Ostala oprema

Poleg mize ali drugam v prostor postavite knjižno polico. Nanjo postavite nekaj lepih knjig o kavi, umetnosti ali poeziji. Kavarniško atmosfero boste pričarali tudi, če boste okoli sebe videli enake stvari, kot jih tam. Na mizi naj bo tako samo sladkor, na delovnih površinah pa gospodinjski pripomočki, ki jih uporabljajo v kavarnah, denimo mešalnik in kavni aparat. Ostale naprave 'skrijte' v omare, sicer boste uničili kavarniško vzdušje.

Več idej, kako pričarate kavarniško vzdušje v kuhinji, pa si oglejte v fotogaleriji.