Osvetljenost

Stanovanje sta poskusila zasnovati tako, da bi čim bolje izkoristila dnevno svetlobo in prostor, ki sta na voljo. Na videz stanovanja bistveno vpliva svetloba. Da bi bil prostor čim bolje izkoriščen, kot je zahtevala stranka, leži spalnica na posebnem dvignjenem prostoru, kjer lovi svetlobo iz spodnjih prostorov, torej kuhinje in kopalnice. Tla v tej posebni spalnici so zato iz stekla, da lahko prepuščajo svetlobo, prav tako zaščitna ograja.

Zaradi steklene površine je videti, kot da bi postelja, ki je tudi edini kos pohištva v miniaturno opremljeni spalnici (dodatno jo osvetljuje strešno okno), lebdela na vodi. Za dodaten učinek poskrbijo stopnice, ki vodijo do spalnice. Steklo je tudi na stropu, kjer ga dopolnjujejo izpostavljeni tramovi.

apartment_cuneo_5.jpg

Minimalistična oprema

Stanovanje je opremljeno minimalistično, skoraj asketsko. Tako je verjetno zaradi pomanjkanja prostora, saj so skoraj vse sobe tako rekoč v enem prostoru, le majhna kopalnica je malo bolj odmaknjena. Lastnik lahko sicer svoje stvari shranjuje v veliki vgradni omari.

K večji odprtosti in manj natrpanemu videzu pripomorejo visoki stropi. V spalnici, ki se dviga nad kuhinjo, je le postelja; tudi v kuhinji so večinoma le nujno potrebni elementi, ki pa obenem služijo kot dekoracija na steni in delujejo nekoliko ekscentrično, kar še posebno velja za zanimivo oblikovana sedišča in žive barve.

apartment_cuneo_italy5.jpg

V celoti ima stanovanje nekoliko futurističen pridih, in to kljub svoji lokaciji in deloma starinskim elementom, kot so tramovi na stropu.

Če si želite ogledati še več fotografij tega majhnega, a zanimivo opremljenega italijanskega stanovanja, si oglejte našo fotogalerijo.