Priporočljivo je tudi, da jih izolirate, saj boste s tem veliko prihranili pri stroških energentov. O tem, kako izbrati prava vhodna vrata, pa v nadaljevanju.

Vrata iz jekla

Vrata iz jekla so najboljša možna izbira iz več razlogov. So cenovno zelo ugodna, obstojna, varnejša od lesenih in se nikoli ne ukrivijo, zvijejo ali razpokajo. Notranjost jeklenih vrat je po navadi sestavljena iz jeklenega ali lesenega okvirja, napolnjenega z izolacijsko peno, zaradi česar zelo dobro tesnijo in boste veliko prihranili pri stroških energentov. Slabost jeklenih vrat je, da lahko na njih kaj hitro nastane udrtina, če se okruši zunanja plast barve, pa lahko pride do rjavenja.

Vrata iz aluminija

Vrata iz aluminija so dokaj nov proizvod na trgu in imajo enake prednosti kot aluminijaste plošče. Ker so ta po vrhu zapečena z emajlom, vam jih nikoli ne bo potrebno prebarvati, niti se bati, da bi zarjavela. Na voljo je več različnih stilov in barv, dobiti se jih da tudi v imitaciji lesa. Slabost tovrstnega materiala je, da lahko na njih kaj hitro nastane udrtina, ker so po navadi narejena po naročilu, pa so tudi dražja od jeklenih.

b_prodotti_34007_rel7d04f8ae_9574_4be7_a94b_db209d074a49.jpg

Vrata iz steklene volne

Vrata iz steklene volne so bolj odporna proti poškodbam od jeklenih ali aluminijastih vrat. Da se jih izdelati tako, da so videti kot vrata iz lesa. Prebarvate jih lahko v kakršno koli barvo želite. Priporočljivo je, da se tega postopka lotite vsakih pet let.

Vrata iz lesa

Vrata iz lesa so tradicionalna izbira in jih je mogoče dobiti iz skorajda vseh vrst komercialnega lesa. Nekatere vrste lesa so celo boljše od materialov, ki jih je proizvedla človeška roka. Največja slabost takšnih vrat je v njihovi (ne)izoliranosti. Problem je tudi, da niso odporna proti vremenskim nevšečnostim in da potrebujejo redno vzdrževanje: barvanje, lakiranje in tesnjenje.

wooddutchdoorjeldwen.jpg

Vrata iz ivernih plošč

Vrata iz ivernih plošč so narejene iz trdnega lesenega jedra in lesenih ivernih plošč. Tako dobite najbolje iz obeh svetov. Lepoto pristnega lesa in boljšo izolacijo. So bolj varčna od lesenih, boste imeli pa z njimi enako dela kot z 'navadnimi' lesenimi vrati.