Projekt zavzema 370 kvadratnih metrov površine. Zaradi nenavadne betonske strukture je arhitektom uspelo na edinstven način povezati bivalne prostore z okolico doma, saj se zgradba ponaša s prostornim, delno odprtim notranjim dvoriščem, kjer je urejen tudi očarljiv vrt, in odprtimi zastekljenimi stenami.

Sodobna podoba hiše

Zadnji del hiše je oblikovan spiralno, tako da pride še posebej do izraza nagnjen teren, na katerem je objekt postavljen. Nagnjen teren lahko opazimo tudi na delno odprtem notranjem dvorišču z vrtom, kjer se na edinstven način poveže z zemljiščem v okolici doma. Osrednja zunanja terasa in streha zgradbe sta posuti z drobnim peskom; glavna pot, ki vodi z dovoza do vhoda, pa je iz lokalnega kamna. Središčna točka krajine v neposredni bližini doma je bazen ovalne oblike.

white_o_residence.jpg

Bivalni prostori

Zraven glavnega vhoda je umeščena svetla dnevna soba, ki vodi v jedilnico in naprej po hodniku v kuhinjo in spalnice. Jedilnica in spalnice so v objekt umeščene tako, da stanovalcem dajejo potrebno zasebnost, medtem ko lahko iz drugih prostorov in teras sproščeno uživajo v slikovitem razgledu na okolico. Notranjost je sicer urejena minimalistično in zračno s posebnim poudarkom na udobju.

white_o_3.jpg

Več fotografij odprte in zračne hiše White O Residence pa si oglejte v naši fotogaleriji.