Vroči trend leta 2012 so posodobljene kopalniške omarice iz laminata. Seveda pa laminat ni videti klasično, temveč prav navdihujoče, saj novi stili vključujejo laminatne površine v slogu eksotičnega lesa, teksturiranih kovin in ustvarjalnih vzorcev. Zaradi vse večje priljubljenosti minimalistične notranje opreme in skrivanja prostora za shranjevanje pod umivalnikom, vertikalnim omaricam priljubljenost še naprej narašča.

trendi_kopalniskega_pohistva_a.jpg

Majhni elementi, plavajoče omarice in podrobnosti

Opazimo lahko tudi porast miniaturnih omaric, ki se še posebno dobro podajo v majhne kopalnice. Majhne omarice in predalniki so primerni za minimalistično opremljene prostore, umestite pa jih lahko tudi v druge stile kopalnic. Prav tako so modne plavajoče omarice in sodobni umivalniki, ki imajo spodaj nezapolnjen prostor. V ospredju so podrobnosti na pohištvu. Izrezljani detajli namreč popestrijo cel prostor, celo tradicionalni kosi pohištva pa so videti nekaj posebnega.

Omarice brez okvirjev in z integriranimi ročaji

Vedno bolj in so tudi omarice brez okvirjev, ki se pojavljajo tudi v kuhinjah. Prostor je namreč tako bolj izkoriščen, saj si lahko omislite večje predale. Obenem pa lahko opazimo več kopalniških omaric z integriranimi ročaji, ki so še posebno moderne v Evropi. Ročaji so tako odstranjeni oziroma del omarice, zaradi česar je končna podoba bolj prečiščena. Glavna ideja oblikovalcev kopalniškega pohištva je torej odstraniti vizualni nered, ki ga v prostor vnesejo kljuke oziroma ročaji na omarah.

trendi_kopalniskega_pohistva_b.jpg

Še posebno priljubljeni so letos predali, ki jih lahko izvlečete iz omare in jih po istem postopku popravite. Bolj funkcionalne so postale omarice z medicinsko pomočjo, ki so postale manjše in večnamenske. Novi modeli imajo na primer vgrajene različne funkcije, kot so integrirana televizija, MP3 polnilnik in zvočniki, prostor za hlajenje, območje, ki ga lahko zaklenete s ključavnico, in več.

Rustikalni slog

Trendovski je rustikalni stil opremljanja, med materiali pa prevladuje izbor elegantnega hrastovega lesa. V trendu so sicer tople barve lesa in čiste linije. To ne pomeni nujno sodobnih potez, saj je modno pohištvo, ki meša tradicionalno posodo z bolj čistimi linijami in manj izrezljanimi okraski.

Več fotografij trendovskih kopalnic pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.