Iz albuma odstranite sliko

Sušilnik las lahko na primer uporabite za odstranjevanje občutljivih fotografij iz albuma. Če ste posnetke v album nalepili, vanje s hrbtne strani preprosto usmerite topel zrak iz sušilnika in fotografijo nežno povlecite dol. Topel zrak bo namreč zlahka omehčal lepilo. Na podoben način odstranite tudi tapete s sten, embalažo s steklenic, obliž s telesa in drugo.

Odstranite prah s težko dostopnih mest

Sušilnik las nastavite na hladno pihanje in ga usmerite proti višje nameščenim policam ali razstavljenim okrasnim predmetom, ki jih sicer težko dosežete in očistite z rokami. Začnite na najvišji polici, da izkoristite gravitacijo v svoj prid. Ker se prah poleže bolj počasi, spihajte le višje ležeče predele, potem pa počakajte pol ure, dokler se prah ne umiri, in nižje ležeče oziroma dosegljive dele obrišite z navlaženo krpo.

police_za_knjige_10.jpg

Poravnajte gube na plastičnih kopalniških zavesah ali namiznih prtih

Plastične zavese in namizni prti se zelo radi gubajo, vendar lahko to popravite, če uporabite sušilnik las. Usmerite ga proti izbranemu materialu in topel zrak bo zravnal vse gube, ki jih je drugače bolj težko poravnati. Pazite le, da sušilnik držite 30 centimetrov stran od plastične površine, da se le-ta zaradi vročine ne stopi.

Pomagajte si pri peki

V primeru, da želite utrditi glazuro na pecivu ali torti, vanjo pihajte hladen zrak. Če pa bi radi polepšali dolgočasen zaključni sloj na torti, vanjo usmerite topel zrak. Se vam je zgodilo, da ne morete odlepiti torte s pekača? S spodnje strani jo otoplite s sušilnikom, nato pa pekač obrnite in torta bo sama padla ven.

alternativne_uporabe_za_susilnik_las_2.jpg

Pospešite proces odmrzovanja

Nekateri ljudje uporabljajo posode s toplo vodo, v katere postavijo zamrznjen izdelek, da se hitreje odtaja. Vendar lahko to poskusite tudi s sušilnikom za lase, saj bo deloval še hitreje. Na takšen način odmrznite sladoled, meso ali druga živila.

Odstranite voščene barvice in vosek

Je vaš otrok ponovno okrasil sveže prepleskane stene z barvitimi voščenkami ali je morda razlil vosek iz svečnega podstavka? Madeže v vsakem primeru omehčajte s toplim zrakom iz sušilnika, nato pa jih obrišite s kuhinjsko gobico, namočeno v mešanico mila in vode.

Seveda pa je potrebno s sušilnikom las ravnati z vso previdnostjo, saj nas lahko ob stiku z vodo tako ali drugače poškoduje. Več o njegovi varni uporabi pa si lahko preberete v tem članku.