Diagonalno lahko postavite dekorativno opremo. Po tleh dnevne sobe ali spalnice lahko diagonalno položite preprogo ali pa si omislite diagonalno vgrajene talne ali stenske ploščice v kuhinji. Če živite v majhnem stanovanju, kjer vam neprestano primanjkuje prostora, pa diagonalno razporedite tudi pohištvo.

Diagonalna postavitev prostora

Če se težko prebijete skozi vzdolžno urejeno jedilnico do drugega konca sobe, vam priporočamo, da prostor uredite po diagonali. Mizo in stole preprosto zasukajte za nekaj stopinj in izkoristite najdaljšo stranico prostora. Tako boste navidezno povečali in bolje izkoristili ozek ali majhen prostor.

diagonala_interjer_9.jpg

Če je načrt prostorov odprt, torej so dnevna doba, jedilnica in kuhinja združene v en odprt prostor, spremenite postavitev dnevne sobe v diagonalno. Prestavite sedežno garnituro in z njo nepričakovano ločite prostor na dva dela. Diagonalno namestite tudi druge stole, ki so lahko postavljeni tudi klasično vzdolžno. Za večjo funkcionalnost lahko ustvarite tudi dve ločeni področji za sedenje.

Diagonalna postavitev pohištva

Čim bolje izkoriščen prostor je bistvenega pomena za kuhinjo, ne glede na to, ali kuhate za dva ali za deset ljudi. Če razmišljate, da bi vanjo dodali kuhinjski otok, posvetite posebno pozornost njegovi umestitvi. Diagonalno postavljen otok bo namreč prostor odprl in povečal njegovo funkcionalnost, obenem pa bo postal središče prostora. Diagonalno lahko postavite tudi druge posamezne kose pohištva v izbranih prostorih.

diagonala_interjer_4.jpg

Diagonalno postavljene talne in stenske obloge

Iščete nove talne obloge za prenovo stanovanja? Omislite si lesene ali keramične ploščice, ki jih vgradite po diagonali prostora. Pričarali boste zelo trendovski videz, če izberete denimo črnobelo kombinacijo. Pod kotom lahko ploščice namestite tudi nad delovno površino v kuhinji.

Več interjerjev z diagonalnim dizajnom pa si oglejte v naši fotogaleriji.