Zakaj ne bi svojih najljubših rastlin in rož posadili kar v notranjosti svojega doma? Nekaj nasvetov za to, kako se tega lotiti, vam ponujamo spodaj. Obkrožite se z zelenjem in se spoprijateljite s prelepo materjo naravo.

Orehova miza z vgrajenim koritom za rože

Orehova miza z vgrajenim koritom za rože oblikovalke Emily Wettstein prinaša svežino v zaprti prostor. Eleganten kos je narejen iz oreha in recikliranega jekla, po njegovi sredini pa teče odstranljivo korito, v katerega lahko zasadite svoje najljubše rože ali travo.

creative_table_designs_by_emily_wettstein_1.jpg

Vertikalen stenski vrt

Vertikalne površine v našem domu so skorajda vedno premalo izkoriščene. A na njih lahko s posebnimi moduli, narejenimi iz recikliranih materialov, uredite čudovito oazo. Ker so moduli zelo fleksibilni, bodo takoj pritegnili pozornost vaših gostov, pri urejanju zelenja pa se vam tudi ni potrebno sklanjati kot pri običajnem horizontalnem vrtnarjenju. Na module lahko zasadite različne vrste zelenja, njihovo zalivanje in odstranjevnje plevela pa vam ne bo vzelo niti približno toliko časa, kot bi vam ga običajno vrtnarjenje. Izvrstna rešitev, da si pričarate svoj vrt kar v zavetju lastnega doma.

Odcejevalnik krožnikov

Oblikovalec Jordan Bailey je zasnoval ljubek in okolju prijazen odcejevalnik krožnikov s tremi posodicami za gojenje zelišč, ki pa jih ni potrebno dodatno zalivati, saj to nalogo opravi kar voda z mokrih krožnikov, ki odteka naravnost v omenjene posodice. Briljantno!

trio_1.jpg

Živa stena

Sistem žive stene omogoča rast rastlin v vertikalnem položaju. Sistem enostavno namestite na steno in vanj zasadite zelenje po vašem okusu. Zalivajte ga od vrha navzdol. In ne bojte se, da boste s tem uničili svoja dragocena tla – sistem ima namreč spodaj posodo, ki ujame vso odvečno vodo. Sistem lahko prebarvate z barvo po lastnem izboru, tako da se bo ujemal z opremo vašega stanovanja.

Keramične ploščice

Pričarajte svojemu domovanju popolnoma novo svežino s stenskimi keramičnimi ploščicami iz recikliranih materialov, v njihove žepe pa zasadite rastline in zelišča po svojem izboru. Na ta način boste z naravo povezni tudi, ko boste za zaprtimi vrati.

Ročno izdelana keramična korita za rože

Večdelno, ročno izdelano keramično korito za rože v obliki cvetlic lahko uporabite tako za notranje kot za zunanje prostore. V vrhnjem predelu lahko gojite tudi rastline z globoki koreninami.

nature_planter4.jpg

Klubska mizica

Edinstvena klubska mizica je na pogled tako lepa kot funkcionalna. Ko na polovici njene površine zasadimo svoje najljubše rastline, nam te iz hvaležnosti še napolnijo naše tehnološke napravice. Vanjo je namreč vgrajena mikrobiološka gorivna celica, ki lahko iz prsti proizvede dovolj energije za napajanje manjših elektronskih naprav.

Namizna svetilka

Izvrstna rešitev za pridih zelenja v vašem domu je tudi namizna svetilka, ki ima namesto podstavka korito za rože. Svetloba, ki jo oddaja svetilka, bo dodobra nahranila zasajeno rastlino ali zelišča in v vašem domu pričarala prijetno atmosfero tako podnevi kot po tem, ko bo že padel mrak.

Stol

Videz vašega doma lahko popestrite tudi z lesenim stolom, katerega sedalo je v bistvu korito za rože. Lahko ga postavite tudi ven. Je atraktiven kos, v katerega bodo ljubosumno zrli vsi vaši gostje.

Odsluženo pohištvo

Poznate rek, kar je za nekoga smet, je za drugega zaklad? No, to sta v praksi udejanjila oblikovalca Denish Bonapace in Peter Bottazzi. Odsluženim kosom pohištva sta namreč vdihnila novo življenje, in sicer tako, da sta jim namenila vlogo cvetličnih korit.