Kristalni lestenec lahko že pri vhodu naredi vtis na goste. Postavitev sobe močno vpliva na to, kakšen lestenec pristaja vanjo. Premislite, kakšne so velikost in dimenzije prostora, kjer naj bi lestenec visel. Dolžina in širina morata biti natančno izmerjeni. Če tega ne znate storiti sami, prosite za pomoč prijatelja ali celo profesionalca, da bodo meritve zagotovo pravilne. Ko poznate mere sobe, lahko začnete načrtovati tip lestenca.

Kot cvetoča roža

Tradicionalni lestenci so po navadi okrogle oblike in spominjajo na cvetočo rožo. Pri nekaterih so kristali na videz povezani bolj ohlapno, tako da zanihajo, ko zapiha veter ali zaradi gibanja v bližini. Nekateri lestenci so narejeni v več slojih.

swarovski_spctra_crystl_chndlr.jpg

Tako rekoč vsi lestenci so zasnovani tako, da so videti elegantni. Razlikujejo pa se po količini kristalov, dizajnu in tudi po svetlobi, ki jo dajejo. Če vam je všeč veliko kristalov, boste morda izbrali razkošen lestenec z več sloji kristalov, ki dajejo mehko svetlobo. Morda so vam všeč bolj moderni ali alternativni tipi lestenca, na primer takšen z železnimi elementi.

Osvetlitev

Tudi razsvetljava je pomemben dejavnik pri izbiri lestenca. Osnovni namen kakršnih koli svetil je konec koncev ta, da nam dajejo svetlobo. Lestenec je lep tudi takrat, ko ne sveti, ko pa prižgete luči, je njegov videz še bolj osupljiv, saj se svetloba odbija in odseva med kristali. Zaradi tega obstaja pomembna povezava med osvetlitvijo in kakovostjo kristalov.

Lestenci so narejeni iz različnih vrst kristalov oziroma materialov, ki temeljijo na kristalih. Bolj pristni ko so dragulji, bolj čist je njihov sijaj. Kristali Swarovski na primer veljajo za zelo kakovostne. Ne glede na to, kakšna je osnovna razsvetljava, bo zablestela, ko pride v stik s kristali. Če že vnaprej veste, da si želite mehkejšo svetlobo, izberite sijalko z mehkejšo svetlobo ali pa man kristalov.

luxury_home_chandelier_image.jpg

Lesketanje in prelivanje barv

Naravna svetloba lahko še poudari lesk lestenca. Če je v sobi že dovolj naravne svetlobe, niti ne potrebujete dragega lestenca z močno svetlobo. Če vam je všeč glamur, lahko lestencu podarite dodatno očarljivost s pridihom barve. Izberite takšne kristale, ki bodo ustrezali dekorju vaše sobe in oddajali različne tone svetlobe. Z rožnatimi kristali in sijalkami lahko dosežete nežno rožnato lesketanje in prelivanje barv.

Nekaj čudovitih lestencev si lahko ogledate tudi v naši fotogaleriji.