Stavbo obdaja divja narava, s katero je zgradba povezana s pomočjo kamna – iz istega kamna so namreč izdelani tudi garaža, podporni zid, terasa, dovoz in druge površine v neposredni okolici doma. Z vseh koncev hiše se odpre čudovit razgled na okoliško pokrajino in gore.

Povezanost z okolico

Dom je pravzaprav sestavljen iz treh različnih objektov, ki so med seboj povezani. Poleg stanovanjskega kompleksa in garaže stoji še športni kompleks za igranje nogometa in košarke, okoli katerega so naprej urejene številne terase z zasajenimi oljkami in vinogradi. Stavbe izkoriščajo obnovljive energijske vire, saj so prostori ogrevani s pomočjo toplotnih črpalk.

kamnita_bosanska_hisa_2.jpg

Lokalni kamen in beton

V glavni zgradbi so bivalni prostori za lastnika, hiška za goste in poletna hiška z razkošno vinsko kletjo. V slednji lahko stanovalci preživljajo svoj prosti čas, saj je tu urejena prostorna terasa s prostorom za peko na žaru in uživanje na svežem zraku. Območje okoli kompleksa je tlakovano s kamnitimi ploščami iz lokalno pridobljenega kamna.

kamnita_bosanska_hisa_3.jpg

Osrednja hiša, v kateri prebiva lastnik, je dvonadstropna; prostori za dnevno preživljanje časa so urejeni v spodnji etaži, da imajo stik z naravo oziroma dostop do zunanjih prostorov. Konstrukcija hiše je betonska, vanjo pa so vgrajeni kamni, ki so jih pridobili v lokalnem kamnolomu.