Odrecite se okvirju slike

Kolekcija uokvirjenih slik z umetniškim pridihom čudovito popestri dolgočasne stene, vendar pa lahko na zid obesite tudi le fotografije in slike brez okvirja. Kombinirajte slike z okvirjem in brez njega, ki jih pritrdite z lepilnim trakom, saj boste tako razbili monotono podobo dekoracije.

Tapete v kuhinji

V kuhinjski prostor dodajte barvite tapete s cvetličnim motivom. Čeprav so tapete v kuhinji trend iz 50. in 60. let prejšnjega stoletja, pa so ponovno v modi, zato se jih ne bojte uporabiti. Pričarali boste opazen in dramatičen videz, ki odraža vašo osebnost.

clipboard01hhh.jpg

Ne organizirajte preveč

Organizacija v domu je zelo pomembna, vendar pa z njo ne pretiravajte v čisto vsakem prostoru! Zbirko knjig lahko na primer uredite v več posameznih različno zloženih kupov, namesto da vse knjige zložite v enakih vrstah na popolnoma enak način.

Različne okrasne blazine

Če želite kršiti oblikovalske zapovedi, si omislite barvite okrasne blazine različnih velikosti, ki so si barvno in stilsko različne. Včasih je namreč videti prav prikupno, če mešate različne stvari.

Različne sedežne garniture

Poleg blazin lahko kombinirate tudi stilsko povsem različne kose pohištva, če želite ustvariti nepričakovan videz. Mešajte denimo pohištvo iz istega časovnega obdobja in istih barv, a različnih stilov. Odlična je črnobela ali črnosiva barvna kombinacija. Priporočamo vam tudi, da prostor uredite asimetrično.

clipboard02gg.jpg

Različni stoli v jedilnici

Zraven mize v jedilnici postavite stole različnih velikosti, barv in stilov, če želite igriv in sproščen videz. Omislite si vpadljive barve, ki bodo cel prostor oživile, da se tu boste z veseljem zbirali.

Več fotografij elegantnih bivalnih prostorov pa si oglejte v naši fotogaleriji.