Kar zadeva talno oblogo (saj veste, da vedno začnemo z osnovo), bi na vašem mestu ostala pri lesu po celotni površini. Da bi se prostor nekoliko razbil in bi bil prijetnejši, predlagam na posameznih delih preproge, ki vedno poživijo in nekako osredotočijo poglede. Na primer pod mizo in pred sedežno garnituro.

Prostor je velik, zato ne bo težave pri umestitvi večje kuhinje, in sicer sem se odločila za več visokih vgradnih elementov ob steni z izjemo pomivalnega korita z dodatkom pomivalnega stroja in delovnega pulta. Ostalo delovno površino imate na sredinskem otočku. Ob strani sem umestila še ožjo in višjo omarico za krožnike in kozarce. To je lahko stilsko povsem drugačen kos pohištva, lahko pa je skladen s kuhinjskim. Sredinski otok je razdeljen na dvojne omarice, ene s prednje in druge z zadnje strani, tako da imate kar največ izkoristka prostora.

Edini prostor za jedilno mizo je med kuhinjo in dnevnim prostorom, v kotu pa sem vam umestila večjo kotno zofo, ki gleda na kamin in v kotu na TV-sprejemnik.

Darja Hughes, dipl. design. inter.

www.design-hughes.si