Dvonadstropna zgradba z ostrim obrisom in diskretno eleganco izstopa v celi soseščini. Zgrajena je na rahlo strmem zemljišču: na sprednji strani, ki je usmerjena proti ulici, je hiša že na pogled dvonadstropna, medtem ko na zadnji strani zaradi naklona strehe in parcele postane enoetažna.

Geometrijski dizajn objekta

Simetrično oblikovana fasada hiše je izredno privlačna na prvi pogled, zaradi premišljene postavitve pa je stanovalcem na območju zadnjega dela stavbe omogočena zasebnost. Zanimiv geometrijski dizajn je povsem sodoben, v kombinaciji s preudarnim izborom materialov pa deluje prav trendovsko.

madzarska_vila_2.jpg

Streha je prekrita s temnim pločevinastim kritjem, za bolj homogen videz pa je iz podobnih velikih črnih plošč izdelana tudi obloga fasade. Črna pločevina tako deluje kot okvir stavbe in je v močnem kontrastu z belo ometenimi površinami. Strogo podobo pa omilijo leseni dodatki.

Sodobno opremljena notranjost

Zgradba je razdeljena na dva dela: predsoba in hodnik zraven glavnega vhoda zagotavljata razmejitev med bivalnimi prostori za starše in najstniške otroke. Odprti skupni prostori (kuhinja, jedilnica in dnevna soba) so nevtralni in služijo kot jedro družinskega bivanja. Prostori so opremljeni racionalno in zmerno v sivobelo kombinacijo z barvnimi poudarki, kar zelo ustreza zunanji zasnovi hiše.

madzarska_vila_3.jpg

Več fotografij tega prekrasnega madžarskega domovanja pa si oglejte tukaj.