Med največjimi potencialnimi nevarnostmi sta izbruh požara in vlomilci. Še zlasti, če imate otroke, morate torej nevarnosti požara ali vloma v hišo posvetiti nekaj pozornosti. Preberite si nekaj nasvetov, s katerimi boste lažje zaščitili družino pred nevarnostjo.

Kako se zaščititi pred vlomilci?

Vlomilci predstavljajo vedno večjo nevarnost, saj se morda tudi zaradi trenutne krize vse več ljudi zateka h krajam. Tatovi sicer navadno le vzamejo stvari in gredo ter nimajo namena koga poškodovati, vendar pa lahko pride do poškodb, če jih kdo pri tem zaloti. Da boste doma bolj varni pred vlomi, so vam na voljo različni varnostni sistemi. Na žalost jih je mnogo precej dragih oziroma nepraktičnih.

Varnostne kamere so odlična rešitev za tiste, ki si želijo vložiti v varovanje svojega doma, saj posnamejo vsiljivce in jih včasih že same po sebi prestrašijo. Alternativa kameram so varnostni alarmi – naprave s senzorji gibanja, ki zaznajo nezaželene goste, ki hodijo po vaši posesti. Pri nekaterih alarmih je tudi vključen sistem obveščanja policije oziroma varnostne agencije o vlomu. Še posebno ponoči pazite, da so ključavnice zaklenjene in okna zaprta ter zavese zagrnjene.

tk8rr8k8.jpg

Nevarnost požara

Velika nevarnost za vas in vašo družino so tudi požari. Po statistikah naj bi se število nesreč s požari povečevalo. Najučinkovitejši in poceni način, da boste lahko spali v miru in brez skrbi, je namestitev detektorjev dima. Kupite tudi gasilni aparat in ga postavite na lahko dostopno mesto. Vedno imejte pripravljen načrt pobega v primeru požara, s katerim ste seznanjeni vsi družinski člani.

fire.jpg

Zaščita otrok

Če imate majhne otroke, verjetno veste, kako težko jih je zaščititi, saj se z lahkoto poškodujejo. Vendar pa lahko tveganje za poškodbe vseeno zmanjšate. Električne vtičnice so na primer med najpogostejšimi vzroki poškodb, zato jih zavarujte, da otroci vanje ne bodo mogli vtikati prstov ali predmetov. Pozornost posvetite tudi stopnicam in nevarnim, ostrim predmetom.

Čeprav do nesreč pride le redko, nikoli ne veste, kdaj bo kakšen družinski član zašel v težave, zato naredte vse, da boste nezaželene situacije preprečili. V bližini telefona ali na vidnem mestu imejte napisane številke za klic v sili oziroma v primeru nesreče.