Ta izvirni koncept hiše prikazuje, kako rešiti aktualne težave, s katerimi se prebivalci sveta danes soočamo: nezadostne količine energije. Okrogel dom je namreč trajnostno naravnan, ker za svoje delovanje uporablja hladno fuzijo − nizkoenergijsko jedrsko reakcijo.

Energijski katalizator in hladna fuzija

Hiša je povsem samozadostna, kar se tiče oskrbe z energijo, meri pa 677 kvadratnih metov. V zgradbo je vgrajen energijski katalizator − naprava, v kateri poteka nizkoenergijska jedrska reakcija, ki ustvarja velike količine toplote z minimalnimi stroški. Ta sistem bi lahko združili s tako imenovano mikro soproizvodnjo toplotne in električne energije (sistem mikro-SPTE), tako da bi iz istega energijskega vira pridobili tako toploto kot elektriko, potrebno za delovanje domačih aparatov.

torus_floorplan.jpg

Okrogla zasnova z velikim notranjim dvoriščem

Zaradi posebne okrogle oblike, ki tvori prostorno notranje dvorišče, bi hišo lahko uporabili tudi kot dupleks. Vanj se zlahka vseli velika večgeneracijska družina ali pa del hiše stanovalci preprosto oddajajo v najem za dodatni zaslužek. Projekt vključuje hladno shrambo in zavetišče za nujne primere pod zemljo, zbiralnike deževnice in sode za hrambo vode. V vsaki polovici hiše sta dve spalnici in kopalnici, na južni strani okroglega objekta pa je predviden tudi prostoren rastlinjak.