Oprema domovanja

V skorajda vseh novogradnjah je moč izbirati med različnimi tapetami, barvami sten, talnimi oblogami, kopalniškimi ploščicami pa tudi drugimi rečmi. Izberite tisto, kar vam je zares všeč, tudi če boste zato morali odšteti nekaj več denarcev. Sicer boste to zelo hitro obžalovali.

Financiranje

Mnoga gradbena podjetja oziroma izvajalci pri gradnji objektov sodelujejo z določenimi bankami. Pozanimajte se, kakšne so možnosti za najem kredita – morda pa je ta bolj ugoden od tistega, ki so vam ga ponudili v vaši matični banki. Preverite vse razpoložljive opcije – nenazadnje boste posojilo odplačevali nekaj desetletij.

18_6_orig_1.jpg

Pogajajte se za ceno

Nič vas ne stane, če poskušate zbiti ceno. Zaradi trenutnega gospodarsko-finančnega stanja je verjetnost, da boste pri tem uspešni, zelo velika.

Garancija

Preverite, kakšno garancijo ima vaše domovanje ter kdo in kako dolgo časa vam jo je pripravljen zagotavljati. Še posebno pozorno preberite ves droben tisk, da kasneje ne bi doživeli hladnega tuša. Le tako v primeru kakršnih koli problemov z njihovo odpravo ne boste imeli nobenih stroškov.

Pogodba

Pred podpisom pogodbe naj jo obvezno pregleda odvetnik.

signing_papers_1.jpg

Še nedokončana dela

Če je vaše domovanje del soseske, ki še ni dokončana v celoti, zaradi česar določenih stvari, navedenih v prospektu, še ni, zahtevajte pisno potrdilo, da bodo te zgrajene, sicer se lahko zgodi, da se boste morali zanje obrisati pod nosom. Ali pa zahtevajte toliko nižjo ceno oziroma odlog plačila do dokončanja gradnje.

Vedno je pametno tudi preveriti izbrano gradbeno podjetje oziroma investitorja – njihove reference, pretekle projekte in podobno. Pa srečno!