Prednosti in posebnosti vsake posamezne izbire so nazorno prikazane tudi vizualno, da si čim preprosteje izberemo ravno pravi model. Philipsov spletni vodnik uporabnika vodi skozi več korakov, na katere mora biti pozoren pri nakupu. Pri izbiri idealnega televizorja je najprej na vrsti določitev razdalje gledanja oziroma razdalje oddaljenosti zaslona od mesta gledanja televizorja, na podlagi katere se nato določi najbolj ustrezna velikost zaslona. Nato sledi določitev kakovosti slike, kjer se uporabnik odloča, ali želi odlično kakovost slike po ugodni ceni, ali si poleg odlične kakovosti slike želi tudi funkcijo tridimenzionalnega (3D) prikazovanja, ter določi, kakšno ostrino gibanja slike si želi.

philipsov_spletni_vodnik_kupi_televizor_si_2.jpg

Vi izberete dizajn in določite, kam v prostor boste televizor umestili

Da bi bilo gledanje televizije čim bolj naravno in manj utrujajoče za oči, mora uporabnik tudi čim bolj smotrno določiti prostor, kjer bo televizor uporabljal (na primer v spalnici, kuhinji, dnevni sobi z malo ali veliko dnevne svetlobe). Philipsov spletni vodnik glede na to predlaga tudi zaslone z najoptimalnejšo osvetlitvijo zaslona, ne pozabi pa niti na to, da se mora televizor tudi estetsko vklopiti v prostor. Zato ima uporabnik v procesu iskanja svojega modela televizorja tudi možnost izbire med različnimi oblikami zaslona. Pregleda lahko videz malih zaslonov, zaslonov v razmerju 21:9 ter zaslonov serije 7000 in 6000, pri čemer si podrobnosti lahko podrobneje ogleda z vseh zornih kotov, med drugim tudi rob okvirja, pogled s strani, izgled daljinskega upravljalnika in podobno.

philipsov_spletni_vodnik_kupi_televizor_si_3.jpg

Določite želeno ceno in ostale kriterije

Da je proces izbire še preprostejši, lahko uporabnik določi tudi znesek, ki ga je pripravljen odšteti za nakup televizorja. Ko določimo vse kriterije, nam Philipsov vodnik postreže s popisom značilnosti treh najprimernejših televizorjev, pri čemer ne izpusti niti informacije, v katerih trgovinah si lahko izbrane izdelke tudi ogledamo in kupimo.

Philipsov interaktivni spletni vodič za nakup idealnega televizorja je dostopen na spletni strani kupi-televizor.si. Za več informacij se lahko obrnete tudi na www.philips.si.