Če je dnevni prostor v domu velik, to štejemo kvečjemu v plus, saj imamo tako na voljo več prostora za udobno postavitev notranje opreme. Če želite izboljšati videz in dodobra uporabiti ta prostor, uporabljajte naslednje načine opremljanja.

Določite središče sobe

Določitev središčne točke sobe je najpomembnejši korak, saj želimo naše poglede usmeriti v določen del prostora, ki je še posebno zanimiv in poseben. Priporočamo vam, da na tem mestu začnete z opremljanjem in še posebno pozornost namenite dekoraciji – enemu večjemu okrasnemu elementu, ki je lahko sestavljen tudi iz več manjših.

shingle_style_manor_house_luxury_ideas2.jpg

Območje za sedenje

Pohištvo v sobi razporedite glede na funkcionalnost, saj želite pričarati kar se da udoben prostor. To pomeni, da sedežno garnituro in druge stole ni priporočljivo razporediti čim dlje stran drug od drugega samo zato, ker imate preveč prostora, ampak je bolje, če izberete privlačne kose pohištva, ki bodo ustrezali velikosti in obliki sobe. Ustvarite lahko tudi več območij, namenjenih različnih aktivnostim.

Stranska miza

Glede na to, da imate veliko površino, so stranske mize v določenem delu sobe, na primer ob oknu, odličen način za elegantno zapolnitev prostora. Omislite si lahko tudi dve klubski mizici; eno postavite zraven kavča, drugo pa na drugo stran sobe.

modern_manhattan_apartment_living.jpg

Pohištvo stran od sten

Pohištvo razporedite stran od sten, saj si to zahvaljujoč velikemu prostoru preprosto lahko privoščite. Tako namreč uporabite več razpoložljivega prostora. Če je načrt bivalnih prostorov odprt, vsak del sobe opremite s svojo dekoracijo. Uporabite lahko denimo različne preproge, ki jih položite na različna območja sobe in jih tako med seboj vizualno ločite.

Več fotografij očarljivo opremljenih dnevnih sob pa si oglejte v naši fotogaleriji.