Pri Geberitu namreč vedo, da je sanitarna tehnika najboljša, kadar je nevidna. Zato vedno iščejo nove, inovativne načine, da spretno skrijejo dotočne in odtočne cevi, splakovalnike in sisteme za odvajanje neprijetnih vonjav. Na voljo je širok in raznolik spekter proizvodov, ki ponujajo neomejene možnosti.

Ob prenovi poskrbite za učinkovito izrabo prostora

Pri popolni prenovi stranišča ali kopalnice je v vsakem primeru pametno splakovalnik skriti v steno, s čimer pridobimo več prostora, kopalnica pa se zdi lepše urejena. Ko ste že pri tem, pa lahko v predsteno vgradite tudi odtok za prho, sifon umivalnega korita in druge armature. S tem si odprete več možnosti pri oblikovanju prostora. Podjetje Geberit ima prave rešitve za vsak načrt prenove, vse pa je izjemno preprosto za vgradnjo in preverjeno v praktični uporabi.

Za občutljive prenove

Če so tako talne kot stenske ploščice v kopalnici še vedno v dobrem stanju, jih je včasih morda škoda vreči ven. V takih primerih splakovalnika ali cevnih povezav ni mogoče skriti v steno. Posebej za tovrstne primere je podjetje Geberit razvilo sanitarne module Monolith. Pri nas je že na voljo splakovalnik, kmalu pa lahko pričakujemo tudi ostale elemente. Pri Monolithu je vsa sanitarna tehnika nameščena v tankih, elegantnih modulih. To jim daje urejen in sodoben videz, ki je podoben rešitvi vgradnje v predsteno. Prav tako zagotavlja tudi najmanj motenja okolice pri prenavljanju kopalnice.

geberit_after.jpg

Zavestno postavljeni trendi so lahko razkošni

Tudi kopalniški trendi se spreminjajo, nekaj skrivnosti in zanimivosti nam je izdala Annette Laxy, priznana oblikovalka notranje opreme iz Hamburga in Geberitova sodelavka.

Se pri oblikovanju kopalnic kažejo splošni trendi?

Danes si je je mogoče zamisliti prav vse. Spekter sega od mozaikov z delčki iz stekla ali naravnega kamna pa vse do strukturiranih steklenih površin in ogromnih kamnitih plošč. Poleg zelo velikih “wellness kopalnic” z dežnimi prhami, svetlobnimi terapijami, velikimi umivalniki na eni ter zelo purističnih kopalnic na drugi strani je mogoče videti tudi nove interpretacije “klasičnih” slogovnih elementov, kot so prostostoječe kopalne kadi ali umivalniki z vidnimi nogami.

So kopalne kadi še vedno v trendu?

Vse več ljudi si želi velike prhe, zaradi česar so se pripravljeni odpovedati tudi kopalni kadi. Še vedno pa so ljudje, ki si preprosto ne morejo predstavljati kopalnice brez kopalne kadi.

geberit_bela_kopalnica.jpg

Ali kopalnice postajajo razkošnejše ali preprostejše?

Kopalnice so običajno oblikovane preprosto, kljub temu pa je mogoče zavestno postaviti središčne točke, ki so seveda lahko razkošne, denimo ogledala, vzorčaste ploščice ali tapete.

So kateri materiali in barve bolj primerni za tla in stene?

Po mojem mnenju vse, kar je naravno! Trenutni izbor materialov je praktično neizčrpen (na primer naravni kamen, praskan, peskan, kot nepravilen ali pravilen mozaik, poliran, okrašen ali večbarven).

V kolikšni meri igrajo vlogo lastnosti, kot sta “preprosta nega” ali “svetloba”?

Preprosta nega je seveda zelo pomembna v vlažnih področjih. Svetloba pa ne toliko. Tu gre za vprašanje položaja in okusa. Tako na primer trenutno v Severni Evropi izdelujejo črne kopalnice.

Pet Geberitovih naj izdelkov za vašo kopalnico

AquaClean pršni WC

Ko prenavljate kopalnico, pomislite tudi na svoje zdravje in udobje. Geberit AquaClean je wellness stranišča školjka, ki poskrbi za higieno in svežino čez ves dan. Enostaven in prečiščen dizajn pa se sklada z vsako kopalnico. Ko ga boste enkrat preizkusili, ga boste enostavno želeli za vedno.

aquaclean.jpg

Monolith

Najenostavnejši in najlepši način do novega in modernega splakovalnega kotlička je Monolith. Čudovit kopalniški element, oblečen v steklo, je pravi okras kopalnice in prav nič ne spominja na kotliček.

monolith.jpg

Podometni splakovalnik

Z Geberitovimi sistemi skrijte splakovalnik v steno. Tako ga lahko postavite kamor koli, pridobite več prostora, kopalnica pa se zdi lepše urejena.

podometni_splakovalnik.jpg

Stenski odtok za tuš

Geberitov najnovejši pršni odtok je postavljen v steno. Ne samo zaradi estetskih razlogov, gre tudi za enostavnost in prilagodljivost takšne vgradnje. Poleg tega so prhe brez praga lažje dostopne, kopalnica pa deluje še bolj sodobno.

stenski_odtok.jpg

Aktivirna tipka Sigma60

Aktivirne tipke Sigma so obraz Geberita in v kopalnico prinašajo vrhunski dizajn. Najnovejša članica te družine je aktivirna tipka Sigma60. Za neprekosljiv dizajn je zopet poskrbel priznani švicarski oblikovalec in inovator Christoph Behling. Posebnost nove tipke Sigma60 pa je, da se popolnoma zlije v linijo s steno.

sigma.jpg

Za več informacij in vsa vprašanja glede izbire, vgradnje in dodatne opreme nadometnih splakovalnikov obiščite www.geberit.si.