Če hočete doseči čist, sodoben videz, morda niti ni treba, da je vsa oprema usklajena, vendar pa naj ima spalnica veliko pohištva s čistimi, preprostimi linijami. Odločite se za opremo s kromiranimi ali kovinskimi detajli. Pohištvo iz temnega ali svetlega lesa lahko deluje podobno elegantno kot črno lakirano pohištvo.

Dodatki so ključni za končni videz

V sodobno opremljenih spalnicah po navadi ni veliko dodatkov, vendar pa so tisti, ki jih imate, ključni za uspeh dizajna. Vključite nekaj kosov, ki so preprosti tako po obliki kot linijah. Preprosta kvadratna vaza z eno samo rožo ali pa kovinska skulptura sta na primer primerna dodatka. Dodatni elementi, kot so vintage dodatki v stilu art déco, lahko še dodatno začinijo prostor.

at2.jpg

Razsvetljava in stene

Razsvetljava je pomembna za videz in vzdušje v vsaki sobi - spalnica ni pri tem nobena izjema. Za sodoben dizajn sta pomembna tako slog kot vrsta luči. V večini spalnic lepo deluje lestenec, ki ga dopolnjujejo druge svetilke. Za sodoben videz so primerne tudi vgradne stropne luči.

bedroom14.jpg

Nevtralne barve

Ko gre za sodoben videz, so pomembne tudi barve. V sobo dodajte nekaj rjave, črne ali bele barve. Na stenah uporabite nevtralne barve ali pa usnjene prevleke. Za dekoracijo na nevtralnih stenah lahko namreč poskrbijo dodatki.

Pri dekoriranju pogosto zanemarjamo stene. S pravim dekorjem so lahko tudi najbolj puste stene videti čudovito. Preproste slike, črno bele fotografije v preprostih okvirjih, plemenske maske ali pa abstraktna umetnost bodo v vaši spalnici pričarale sodoben videz.

ekenstam_se.jpg

Za popoln sodobni videz vaše spalnice bo mogoče dovolj že zamenjava nekaterih dodatkov, morda pa boste morali uvesti bolj korenite spremembe. Pozornost posvetite detajlom in ujemanju okrasnih dodatkov ter pohištva.

Če hočete videti nekaj čudovitih sodobno urejenih spalnic, pa si poglejte našo fotogalerijo.