Hodnik pogosto uporabljamo kot galerijo družinskih portretov ali priljubljenih umetniških del. Če na steno pritrdite črnobele fotografije z elegantnim okvirjem, boste res poudarili prostor, druga možnost pa je, da barvne slike uokvirite v enake okvirje. Po celi steni lahko vgradite ozke police, široke od pet do deset centimetrov, in slike nanje razstavite. Posebno pozornost namenite razsvetljavi, ki naj pridušeno osvetljuje območje s fotografijami.

Oprema in vzorci naj odražajo podobo drugih prostorov

Izziv vsakega hodnika je, da ni videti kot zaprt prostor, ki vodi v druge bivalne prostore. Zato vam priporočamo, da je tudi ta kotiček del celovitega dizajna vašega doma. Opremite ga s pohištvom, barvami in vzorci, ki odražajo ali napovedujejo druge sobe. Odlično se bo obnesla na primer brezčasna črnobela barvna paleta, saj jo lahko dopolnite s katero koli sekundarno barvo.

kako_opremiti_hodnik_a.jpg

Prostor za shranjevanje knjig

Vsi doma nimamo kupov knjig, ki bi jih lahko razstavili na večji sistem knjižnih polic. V tem primeru je hodnik lahko idealen prostor za kreiranje manjše domače knjižnice. Neposredno ob stene vgradite visoko ali dolgo (ali oboje) omaro z odprtimi policami ali z zaprtimi predali, ki jo lahko uporabite tudi za shranjevanje drugih reči.

Območje za odlaganje osebnih stvari

Na hodnik v bližino glavnega vhoda dodajte omaro z obešalniki in nižjo leseno klop, na katero se boste lahko usedli med obuvanjem čevljev. Omislite si vgradne niše, tako da omarice ne zavzemajo prostora na hodniku. Izberite trpežne materiale, ki so enostavni za čiščenje. V primeru, da želite ozek hodnik vizualno razširiti, pa po tleh diagonalno položite talne ploščice.

kako_opremiti_hodnik_b.jpg

Shranjevanje večjih reči

Če je v bližini spalnice širši hodnik, zraven vrat postavite visoko garderobno omaro za shranjevanje oblačil. S tem boste razbremenili spalnico in pridobili dodatno območje za hrambo predmetov. Če izberete nižjo omaro, lahko na vrh nje razstavite priljubljeno dekorativno zbirko ali pa jo uporabite za odlaganje drobnarij.

Več idej, kako praktično izkoristiti prazen prostor na hodniku, pa si oglejte v fotogaleriji.