Lega

Hiša, ki je tudi prostor za neformalno druženje in počitniško zabavo, sicer stoji na strmem pobočju, kar je precej otežilo gradnjo. Vendar pa je arhitektom uspelo te neprijazne pogoje obrniti v svojo korist. Ustvarili so prikupen dom, ki prav zaradi svoje lege ponuja krasen razgled na Tihi ocean.

sea_ranch_residence4.jpg

Drevesa na eni in morje na drugi strani

Na zadnji strani hiše stoji nasad dreves, ki so rasla že prej in so jih pri gradnji ohranili. Drevesa hišo ščitijo pred močnimi vetrovi in hkrati stanovalcema zagotavljajo nekaj več intimnosti. Hiša deluje hkrati moderno in tradicionalno, poleg lepe arhitekture pa jo krasi tudi interjer s pridihom skandinavskega stila.

sea_ranch_residence.jpg

Hiša deluje kot lep, domač in prijazen dom, k čemur mogoče pripomorejo prav njena majhnost in leseni materiali ter obkroženost z naravo – obdajajo jo drevesa in zelenje, v bližini pa je tudi morje. Zaradi velikih oken, postavljenih na nekoliko nekonvencionalnih mestih, denimo visoko pod stropom, deluje hiša svetlo in prostorno. Prostori so razporejeni kar najbolj funkcionalno.

sea_ranch_residence9.jpg

Čudovit panoramski razgled

Dnevni prostori so obrnjeni proti obali, da lahko stanovalca in njuni gostje uživajo v panoramskem razgledu, k čemer pripomorejo velike steklene površine. Plošče iz prosojnega stekla so zelo dobra izbira, saj zagotavljajo zasebnost, ko je to potrebno, hkrati pa v prostor spustijo dovolj naravne svetlobe.

sea_ranch_residence8.jpg