Brisače uporabite med pleskanjem

Brisače na primer uporabite kot zaščitno podlago med pleskanjem oziroma barvanjem zidov. Preprosto jih položite na tla ali pa zaščitite druge površine v prostoru, ki jih ne želite umazati z barvo. Po končanem barvanju sten z njimi očistite sobo, nato pa vržete proč.

Preprečite uhajanje toplega zraka iz stanovanja

Drugi način je, da zvito brisačo potisnete pod okenski okvir ali pod prag vrat, da ustavite prepih in obdržite sobo toplejšo. Namestite jo tudi pod vhodnimi vrati, saj si boste ob njo lahko obrisali čevlje ob prihodu domov. Topel zrak boste obdržali v notranjosti, s čimer boste tudi prihranili energijo.

bris.jpg

Brisanje prahu s stropa

Dotrajano brisačo razrežite na pol ali na četrtine (odvisno od njene velikosti), tako da se prilega na glavo metle. Izrezan kos namestite na metlo, pritrdite z elastiko in že lahko odstranite prah in pajčevino s stropa in kotov. Ko končate, previdno odstranite kos brisače in ga odvrzite v smeti ali še bolje v pralni stroj, kjer ga očistite in kasneje ponovno uporabite.

Obložite omare in police

Z brisačami lahko obložite tudi police in omare, saj so mehke, barvite in zato odlične za odlaganje posode, skodelic ali pladnjev. Zlahka jih narežete na poljubno velikost in dolžino v kateri koli obliki, tako da se povsem prilegajo obliki polic.

Prekrijte pasje ali mačje ležišče

Med drugim brisače položite čez prostor, kjer vaš pes ali mačka čez dan dremljeta, ali na ležišče vašega hišnega ljubljenčka, da bo le-to ostalo dlje časa čisto in sveže. Staro brisačo lažje operete kot celo posteljico.