Večji prostor ali del njega lahko postane mesto, kamor dodate biljardno mizo in tako posvetite celo območje igranju biljarda oziroma druženju. Ta predel naj bo rezerviran za družabne igre, saj lahko zraven ali namesto biljardne mize dodate tudi mizo za namizni tenis, ročni nogomet, pikado ali sistem videoiger.

biljardna_miza.jpg

Preuredite večjo sobo

Biljardna miza je lahko različnih velikosti, oblik in materialov, glede na osebni okus pa lahko izbor povsem prilagodite notranji opremi prostora, v katerega jo nameravate postaviti. Ker običajno zavzame precej prostora, po možnosti preuredite prazno ali večjo sobo v domačo igralnico, na primer dnevni ali preurejen kletni prostor. Ustvarite lahko ločena območja za različne namene, denimo za sedenje, pitje pijač (omislite si domači bar) in ne nazadnje igranje iger.

Mizo lahko postavite na sredino večje dnevne sobe ali pa v le en predel sobe zraven kamina. Prostor lahko z mizo tudi pregradite na dva dela ali pa se odločite mizo umestiti v kot, tako da pridobite več prostora. Pri tem bodite še vedno pozorni, da je biljardna miza dovolj odmaknjena od sten, saj boste potrebovali prostor za držanje palice. Območje sprostite z visokimi vgradnimi omarami in nizkimi stoli oziroma klopmi.

outstanding_billiard_room_design.jpg

Premišljena postavitev

Prostor za igranje biljarda naj bo še posebno zanimiva cona vaše hiše, ki jo primerno osvetlite. Biljardno mizo lahko dodate v širši predel hodnika ali celo v večjo predsobo, če je tam prostor. Med drugim lahko spremenite tudi vrtno lopo ali garažo v prostor za igranje biljarda, ki ga opremite v brezčasno črnobelo barvno kombinacijo. Če vam kronično primanjkuje prostora, si lahko omislite večnamensko biljardno mizo, ki se čez dan lahko spremeni v jedilno mizo.

Več fotografij strateško postavljenih biljardnih miz v bivalnih prostorih pa najdete tukaj.