Znanstvena fantastika

Dizajn z znanstveno fantastiko je odličen način, da kateri koli sobi v svojem domu podarite zanimiv in edinstven videz. Na voljo je ogromno možnosti – roboti, vesoljske ladje, vesoljci… Tako tematsko opremljene sobe so primerne tako za otroške sobe kot tudi za večje navdušence nad znanstveno fantastiko. Tudi veliko odraslih je na primer navdušenih nad filmsko sago Vojna zvezd. Ne glede na starost lahko torej prostor okrasite z dodatki in ikonami na temo znanstvene fantastike.

125505_0_8_7223_modern_media_room.jpg

Šport

V sobi s športno tematiko se bodo odlično počutili tako fantje kot odrasli moški – in celo nekatera dekleta! Katera je vaša najljubša ekipa ali igralec? Svoje navdušenje nad določenim športom ali športnim zvezdnikom lahko izrazite s stensko dekoracijo, na primer z vinilnimi nalepkami.

sporty.jpg

Filmi in filmske zvezde

Od legendarnih Jamesa Deana in Marilyn Monroe pa vse do današnjih zvezdnikov, od klasičnih filmov, kot je V vrtincu, pa do današnjih uspešnic – filmske teme so neusahljiv vir navdiha za okrasje, ki je široko dostopno in ga ni težko vključiti v dizajn. Filmske posterje in dodatke lahko najdete tako v večjih trgovinah kot pri specializiranih prodajalcih, v svoj interjer pa lahko vključite tudi filmske kolute, vstopnice za kino ali fotografijo s svojim idolom. Lahko se odločite za bolj subtilno dekoracijo – na primer nekaj posterjev s temo najljubšega filma, lahko pa celo sobo posvetite najljubši filmski temi.

cartoon.jpg

Risanke in stripi

Nekaj izjemnih ikon pop kulture izvira iz teh žanrov – na primer Superman, Batman ali pa Simpsonovi. Nekateri junaki iz stripov in risank so priljubljeni že več desetletij. Slike in druge stenske dekoracije so odličen način, da te priljubljene junake ovekovečite tudi na svoji steni.

z_c9.jpg

Vendar pa pazite, da pri dekoracijah in dodatkih na temo pop kulture ne boste pretiravali, saj je lahko kmalu vsega preveč. Raje se odločite za minimalističen in preprost pristop – in prostor bo zasijal skupaj s filmskimi, športnimi in drugimi zvezdami.