Hrvaška kamnita hiša ni le neverjetno očarljiva od zunaj, temveč je takšna tudi po svoji zasnovi. V zgradbo je namreč vgrajena pasivna solarna tehnologija, ki poskrbi za brezplačno ogrevanje doma v hladnih dneh in večerih.

kamnita_hisa_ob_jadranskem_morju_1.jpg

Posodobljena hiša starejše gradnje

Na južni strani so v objekt vgrajena velika okna, ki se lahko povsem odprejo, da skozi njih v notranjost prodre naravna svetloba. Zaradi debelih kamnitih sten pride v ospredje termalna masa zgradbe, ki deluje kot dodatna izolacija.

kamnita_hisa_ob_jadranskem_morju_2.jpg

Kamnita hiša stanovalcem ponuja sanjski razgled na z zelenjem poraslo okolico in bližnje morje s številnimi otočki. Zgrajena je na slemenu hriba, ki je v preteklosti služil kot trgovsko pristanišče otomanskega imperija. Čeprav je stavba starejše gradnje, je uspešno in lepo posodobljena ter energijsko učinkovitejša.

kamnita_hisa_ob_jadranskem_morju_3.jpg

Mešanica starega in modernega

Kombinacija starinskega in sodobnega je prav presenetljiva, saj je končna podoba nadvse privlačna. Notranjost je preprosta, topla in hkrati elegantna, ne glede na to, skozi kateri prostor se sprehodite. Notranja oprema je prilagojena videzu kamnitih sten in lesenih talnih oblog, ki dajejo poudarek in prostorom podarijo rustikalni značaj.