Prerazporedite pohištvo

Najlažji način za spremembo dnevne sobe je, da prerazporedite pohištvo v prostoru. Izkoristite vse kose pohištva, ki jih že imate v tej sobi, in ustvarite povsem novo postavitev. Uporabite lahko tudi drugo pohištvo ali dekorativne elemente iz sosednjih prostorov, na primer preprogo v dnevni sobi zamenjajte s preprogo v spalnici ali pa tja umestite ogledalo s hodnika. Možnosti je neskončno.

Izkoristite vsak trenutek in že med prerazporeditvijo pohištva s poti odstranite vse odvečne predmete, ki ne služijo ničemur, ampak se na njih le nabira prah. Vprašajte se, ali res potrebujete vse tisto, kar stoji na polici. Če je odgovor ne, vse stvari preglejte in se nato odločite, kaj boste zavrgli, kaj podarili in kaj obdržali.

details_living_room_design.jpg

Izkoristite stare stvari

Na podstrešju ali v kleti skoraj zagotovo zbirate stare reči in upate, da vam bodo nekoč ponovno prišle prav. Sedaj pa razmislite o tem, kako bi najbolje izkoristili potenciale najdenega blaga. Pripravljeni bodite na majhne spremembe, za katere ne potrebujete veliko časa in denarja. Starim predmetom lahko vdihnete novo življenje in jim povsem spremenite prvotni namen.

Staro ogledalo denimo osvežite s barvanjem okvirja. Prav tako lahko prebarvate dolgočasen leseni stol, stojalo za rože ali recimo dekorirate nočno omarico z okrasnimi nalepkami. Star šivalni stroj lahko na primer spremenite v domači samopostrežni bife, staro ptičjo kletko pa uporabite kot dekorativni podstavek za sveče.

Zamenjajte barve in vzorce tekstilnih materialov

Sedežna garnitura, fotelji in stoli so dragi kosi pohištva, ki naj bi zdržali dolga leta.Zato jih ne zamenjamo velikokrat v življenju, temveč jih skušamo čim dlje ohraniti na videz nedotaknjene. Najlažji način za spremembo podobe teh kosov in istočasno zaščito pohištva je, da zamenjate prevleke za okrasne blazine in pregrinjala za kavče. Omislite si drugačne tkanine s trendovskimi barvami in vzorci, saj bo drugačen videti cel prostor.

living_room_living_room_sofa_with_textiles_976.jpg

Vnesite pridih narave

Če želite na hitro osvežiti dnevno sobo, jo okrasite s sobnimi rastlinami. Ne glede na to, ali izberete zelenje ali rastline z bujnimi cvetovi, je končni učinek  podobno impresiven in pomirjujoč. Preden rastline kupite, se natančno pozanimajte o njihovih zahtevah: koliko vode in svetlobe potrebujejo, ob kakšni temperaturi najbolje uspevajo, ali so strupene za hišne živali…

Poudarek na zidu

Namesto da zapolnite cel prostor, izberite le en zid, ki ga prebarvajte ali okrasite z vzorčastimi tapetami. Odločite se za drzne barve ali potiske, ki pa kljub temu vizualno ne bodo zavzeli cele sobe. Če izberete tapete, boste z malo denarja in v kratkem času izboljšali videz prostora brez večjega truda.