Obožujte svojo dnevno sobo na prostem

Le zakaj bi moral biti vaš zunanji prostor manj udoben od notranjega? Zunanjo dnevno sobo opremite s foteljem, zofo ali oblazinjeno klopjo. Udobno pohištvo vas bo kar samo vabilo ven. Poleg (nizkega) kavča dodajte še nekaj zložljivih stolov, ki jih boste z lahkoto umaknili, če jih ne boste potrebovali oziroma premaknili bližje mizi z dobrotami. Ne pozabite na lanterne in blazine v živih barvah, s katerimi boste kavču dodali nekaj barve. Okoli posadite nekaj visokoraslih rastlin, tako boste namreč pridobili nekaj dodatne zasebnosti, pa tudi pogled na vaš paradiž bo z njimi veliko lepši.

dsc06495_1.jpg

Ozelenite vhod v hišo

S fikusom ali drugimi plezalkami boste kaj hitro prekrili grde stene in jih omehčali. Naj se že na vhodnih vratih vidi, da vstopate v zeleno oazo.

Ustvarite kotiček za pogovor

Ustvarite kotiček za pogovor. Zelo širok kavč boste lahko poleg sedenja uporabili tudi kot mizico za hrano. Priporočljivo je, da ga prevlečete s povoskano ali pralno tkanino, saj boste tako z lahkoto odstranili vse madeže in polite pijače.

Kupite klopi

Majhno teraso namesto s stoli opremite z dvema udobnima modernima klopema, oblečenima v povoskano ali pralno tkanino. Namesto rezanega cvetja na mizo postavite lončnico.

Skrijte se

Se želite skriti pred nezaželenimi pogledi? Potem vam predlagamo, da svoj vrt ogradite z visokimi rastlinami, nato pa tako dobljeni prostor opremite z živobarvno nizko mizico in zložljivimi stoli.

Barvna paleta

Izberite takšne barve, ki se bodo ujemale z barvami pohištva. Na sedežne garniture postavite pisane okrasne blazine, na tleh pa uporabite keramične ploščice v barvah vaših cvetlic. Bodite drzni. Uporabite žive barve kot so roza, oranžna ali rumena, ki gredo izvrstno skupaj z zemeljskimi toni in barvo trave.

orizaba_outdoor_living_room_resize_1.jpg

Ustvarite svoj sanjski kotiček

Namesto sedežne garniture lahko ven postavite tudi počivalnik, na katerem lahko v lepem in dovolj toplem vremenu tudi prespite. Nanj postavite blazino v barvah v bližini zasajenih rož. Na kamnita ali cementna tla položite preprogo in tako še dodatno ločite zunanji prostor od svoje spalnice pod vedrim nebom. Stol iz keramike lahko uporabite za sedenje ali kot nočno omarico.

Zvišajte temperaturo ozračja

Postavite kamin in v zunanjem prostoru boste lahko uživali vse od zgodnje pomladi do pozne jeseni.

Osredotočite se na listje, ne na cvetove

Poudarite barve listja, ne cvetov, saj ti pridejo in gredo, listi pa obstanejo veliko dalj časa. Združite rastline z rjavimi, sivimi in srebrnimi listi.

Prostor za zabavo

Zgradite nizko steno, jo prebarvajte z najljubšo barvo in nanjo položite blazine. Dobili boste izvrsten (dodaten) prostor za sedenje. Tla prekrijte z vzorčastimi ploščicami.

Bodite drzni – izberite svetle barve

Nikar se v strahu pred madeži ne odločajte za samo temnejše barve. Privoščite si svetle barvne odtenke. Okrasne blazine oblecite v pralno blago z zadrgo in nič več vam ne bo potrebno svojih malčkov nenehno opozarjati, naj pazijo, kako jedo ali pijejo, da ne bodo česa umazali.

alfrescobrezza_1.jpg

Kar najbolj izkoristite tudi majhne prostore

Tudi če je vaš zunanji prostor majhen, lahko v njem uživate. Namesto dveh foteljev kupite dvojnega, poleg pa položite tabureje, ki jih lahko uporabite tudi za mizico. V primeru, da zraven raste drevo, na njegove veje obesite laterne, ki vam bodo ponoči pričarale zelo romantično vzdušje, podnevi pa vam bodo dajale prijetno senco.