Bogata zgodovina in nov interjer

Ta očarljiva hiša je bila zgrajena leta 1880 in je še vedno v odličnem stanju. Stoji v priljubljenem okrožju Östermalm v Stockholmu in je trenutno na prodaj za devetnajst milijonov evrov. Dvonadstropna hiša, ki zavzema površino 180 kvadratnih metrov, ima bogato zgodovino ter je bila popolnoma obnovljena  po zelo visokih standardih.

Združitev starega in sodobnega

Notranjost hiše je zračna in prostorna. Ob vstopu boste najprej zagledali velik hodnik s kamnitimi tlemi in talnim ogrevanjem. Hodnik je povezan s kopalnico s prho. Če hodite po njem, boste prišli v dnevno sobo, velik prostor s čudovitim kaminom in ogromnimi okni, skozi katera prihaja obilo svetlobe. Dnevna soba nosi številne žlahtne starodobne elemente, kot so denimo obnovljena peč in omare iz temnega lesa, ki pa se vendarle lepo skladajo z modernejšimi kosi v prostoru. Soba daje vtis zračnosti in prostornosti ter poskrbi za dobro počutje še tako zahtevnega prebivalca.

stockholm_dnevna.jpg

Sproščujoča spalnica

Dnevna soba je na inovativen način, z dvojnimi vrati, povezana z jedilnico, ki vodi v spalnico ter nato naprej na zasebno teraso. Glavna spalnica ne skriva namena biti zatočišče in sprostitveni prostor za stanovalce. Poglavitna barva te sobe je bela, na sredi pa kraljuje postelja iz temnega lesa z baldahinom. Skozi okna se razprostira prekrasen razgled na zeleno okolico.

Del hodnika je tudi stopnišče, ki vodi v drugo nadstropje, kjer najdete dve prostorni spalnici s pogledom na dvorišče, prav tako pa je tem nadstropju še ena terasa, ki je odlična za druženje ali zgolj posedanje na milem švedskem soncu.

stockholm_spalnica.jpg

Moderno opremljena kuhinja

Kuhinja je skoraj popolnoma bele barve in ima dovolj površin za shranjevanje predmetov in živil. Je popolnoma opremljena in ima hladilnik, zamrzovalnik, ledomat, pečico, grelne plošče, aparat za kavo, vse skupaj pa je okrašeno s funkcionalnim dekorjem. V kuhinji najdemo tudi stojalo za vino, ki lahko nosi do 85 steklenic. Tudi v tem prostoru se pridih preteklosti prepleta s sodobnim švedskim dizajnom.

S svojo prostornostjo, zračnostjo in udobjem je ta dvonadstropna hiša pripravljena, da za nekoga postane nov dom. Stanovalci bodo lahko uživali v sodobnem interjerju ter se sprostili ob pridihu starodobnosti, ki ga hiša izžareva. Prepričajte se o tem še v naši fotogaleriji.