Zložite čim več stvari

Oblačila, ki visijo na obešalnikih, sicer z lahkoto pregledamo, vendar pa lahko zasedejo več prostora v omari. Obesite torej le tista oblačila, za katera je to nujno potrebno, na primer obleke in hlače, majice, puloverje in kratke majice pa zložite.

omara_zlozeno.jpg

Obleke razporedite glede na sezono

Malo verjetno je, da imate na voljo garderobno sobo, zato ste se zagotovo že srečali s problemom pomanjkanja prostora v omari. Spakirajte zimske obleke v vreče in jih pospravite, ko jih ne potrebujete več, potem pa ta postopek ponovite še pozimi s poletnimi oblačili. Brez debelih puloverjev, ki bi vam zastirali pogled, boste z lahkoto našli najljubšo poletno majičko.

Dodajte police

omara_police.jpg

Zložena oblačila se običajno začnejo prevračati, če so naložena v previsokih kupih. Problem boste rešili tako, da boste med police namestili nekaj dodatnih.

Uporabite funkcionalne obešalnike

Trudite se skrbeti za organiziranost vaše omare, pa vendar ta deluje razmetano, saj uporabljate petdeset različnih vrst obešalnikov. Splača se vam kupiti več enakih obešalnikov. Najboljši so taki, ki imajo v ramenskem predelu zarezo za trakove ali srajce z ovratnikom.

Obesite pasove in kravate

omara_pasovi.jpg

Preproste kljuke za steno, ki jih najdete v vrtnih centrih, so idealne za obešanje pasov ali kravat na stranski stranici omare. Razporedite več kljuk navpično ali vodoravno in na posamezno kljuko obesite samo en ali dva pasova oziroma kravati. Lahko pa seveda uporabite tudi posebno vodoravno stojalo, narejeno prav za kravate in pasove, kot ga vidite na sliki.

Razporedite čevlje

Pri urejanju nikar ne pozabite na dno omare. Izdelajte preprosto leseno stojalo za čevlje, kamor boste postavili čevlje, namesto da bi bili ti nakopičeni na kupu. Poleg tega poleti pospravite zimske škornje, pozimi pa iz omare premestite sandale.

Dodajte svetlobo

omara_luc.jpg

V neosvetljeni omari boste mnogo težje našli tisto, kar iščete, pa če ste še tako dobro organizirani. Poskrbite, da bo omaro osvetljevala vsaj svetilka na baterije. Druga možnost pa je, da na notranjo stranico omare namestite neonsko svetilko s stikalom.