Pravilno in skrbno načrtovanje je ključnega pomena, ko želite na hitro osvežiti podobo doma, vendar za to nimate veliko sredstev. Zato dobro premislite, kakšnih sprememb si želite in katere kose želite vključiti v sobo. Pazite, da ne izberete preveč novih elementov, da na koncu ni zmede v prostoru. Vzemite si čas in naredite glavni načrt za izbrani prostor ter po možnosti določite proračun, ki ste ga pripravljeni oziroma zmožni porabiti za dekoracijo.

Kupiti nov dekor ali ga izdelati sami?

Če nameravate kupiti atraktiven kos dekoracije, vložite nekaj časa v iskanje najboljše ponudbe. Primerjajte cene vam ljubih predmetov, da boste našli najboljšo možnost. Obstajajo namreč velike možnosti, da lahko isti ali vsaj izredno podoben izdelek kupite drugje po nižji ceni. Če niste pripravljeni zapraviti nič denarja za nakup izvirnega dekorja, ga lahko izdelate tudi sami ali pa reciklirate kak kos, ki brezciljno leži na podstrešju.

beautiful_living_room_with_beautiful_flowers_b.jpg

Dodatki, s katerimi nimate stroškov

Vsaka soba potrebuje zadnje popravke in dodatke, ko jo opremljate, da se vsi elementi v prostoru vizualno povežejo med seboj. Namesto da zapravite denar za nakup sveže rezanih vrtnic iz vrtnarije, se odpravite na svoj vrt in na cvetlični gredici narežite šopek poljubnega cvetja, ki ga postavite v lepo okrašeno vazo, slednjo pa na jedilno, klubsko ali stransko mizo. Cvetlice bodo v prostor v trenutku prinesle življenje in osrednjo točko.

diy_stencil_throw_pillow2.jpg

Ni vam treba izprazniti denarnice, da bi ustvarili prekrasen prostor, vložite le nekaj truda, časa in potrpežljivosti. Sami lahko ne nazadnje izdelate unikatne okrasne blazine, ki jih lahko povsem prilagodite podobi sobe. Za izdelavo blazin uporabite razkošne materiale, ki jih zlahka izrežete tudi iz starih oblačil. Enobarvne blazine na koncu okrasite z besedami, ki jih napišete z vodoodpornim flomastrom in ravnilom.