V bistvu so običajne knjižne police bolj vsestranske, kot bi si mislili, saj jih lahko uporabite na različnih lokacijah v domu in za različne namene. Oglejte si nekaj primerov alternativne uporabe polic, ki bodo prav prišli v čisto vsakem stanovanju.

Na police zložite zgoščenke

Knjižne police niso namenjene le odlaganju knjižnih zbirk, ampak lahko nanje zložite tudi druge predmete, na primer zgoščenke (CD-je ali DVD-je). Vse priljubljene filme, računalniške igrice in zgoščenke z glasbo podobno kot knjige razstavite na police, ki ste jih namestili v kot dnevne sobe, ob stene praznega hodnika ali v kakšen drug prostor.

knjizne_police_spremenite_v_stransko_mizo.jpg

Iz polic kreirajte stransko mizico

Iz manjših knjižnih polic zlahka izdelate tudi ozko stransko mizico, ki jo postavite v bralni kotiček zraven okna ali namesto nočne omarice zraven postelje v spalnico. Ne le, da boste lahko v mizico shranili knjige, na vrh boste lahko odložili tudi druge drobne predmete, kot so svetilke, ključi, vaze in podobno.

cevlje_shranite_na_police.jpg

Za shranjevanje čevljev

Imate doma ogromno zbirko čevljev, ki je nimate kam postaviti? Čevlje zložite na običajne knjižne police, da bodo videti kot iz izložbe – sistem knjižnih polic lahko namestite v predsobo zraven glavnega vhoda, lahko pa postane tudi del večje garderobne omare. Če boste tako organizirali čevlje, boste enkrat za vselej pospravili nered.

contemporary_dark_bookcase_headboard_design_ideas.jpg

Zanimivo posteljno vzglavje

Med drugim pa lahko iz polic ustvarite tudi funkcionalno posteljno vzglavje. Na razpolago imate številne velikosti in modele polic, zato lahko preprosto izberete takšne, ki se bodo elegantno podale zraven vaše postelje. Na police razstavite tako uporabne kot dekorativne predmete, saj boste pričarali edinstveno poudarjeno vzglavje, ki je letos tako trendovsko.

Organizirajte svoja oblačila

V kolikor imate doma dovolj veliko (garderobno) omaro, lahko knjižne police uporabite za razdelitev omare na več ločenih predelov. Police enostavno umestite v omaro in jih pritrdite, nato pa nanje zložite sezonska oblačila, kot so puloverji. V omari boste ustvarili več prostora za shranjevanje, obenem pa boste shranjene predmete veliko lažje in hitreje našli.