Uporabite ideje iz petdesetih let prejšnjega stoletja

Petdeseta leta prejšnjega stoletja so bila pomemben mejnik, kar se tiče notranje opreme. Proizvajalci so na tržišče poslali veliko raznovrstnih domačih naprav za prihranek časa, tako da je lahko povprečen lastnik hiše prvič kupil pomivalni stroj ali pečico. Funkcionalna, modularna in preprosta tehnologija je bila sestavni del oblikovanja v tem desetletju, ta trend pa bo ponovno aktualen to leto. Na voljo je cela vrsta pohištva, ki sledi temu trendu, na primer starinski kavči preprostih oblik z zaobljenimi linijami in  zanimivimi geometrijskimi vzorci.

Navdih poiščite v industrijskem oblikovanju

trend_industrial.jpg

Industrijski dizajn je prav tako eden izmed trendov, ki jim boste želeli slediti letos. Naravni materiali, še posebno kovina in les, se pojavljajo v kombinaciji s surovimi materiali. Zaželenih je čim manj detajlov, namesto tega raje uporabite materiale v povsem prvinski obliki. Kovinski videz svetil, miz in stolov ublažite s starinskimi osnovnimi materiali, kot sta na primer platno in rafija. Pri opremljanju uporabite zamolkle barve, ki pa naj jih dopolnjujejo posamezni barviti elementi. Splošni videz naj bo uporaben in urban.

Pastelne barve kombinirajte z neonskimi

Sestavni del tega stila so dvobarvna paleta, zanimive stene in nenavadno pohištvo. Za osnovo uporabite vijolično, metino zeleno, nežno modro in koralno barvo v pastelnih odtenkih, nato pa dodajte odtenke živahnih barv, na primer živo rdeče, rumenozelene in vijolične. To je sicer res moderen trend, ki pa ohranja tudi svojo eklektično naravo, zato združite minimalizem in ogromne kose opreme, kjer je le mogoče.

Poiščite tradicionalne izdelke domače obrti

Vezenine, naravni materiali in vse, kar je videti ročno izdelano, je letos glavni hit. Bogati materiali, kot sta žamet in čipka, se pojavljajo v kombinaciji s platnom in bombažem. Barve so tradicionalne in tople, na primer temno rdeča, modra in bela. Ob izbiranju vzorcev pa se odločite za cvetlični ali progasti motiv.

Črpajte iz viktorijanskega obdobja

trend_living_room_a_rich_color.jpg

Mogoče boste presenečeni, ampak poleg modernizma iz prejšnjega stoletja in industrijskega videza je letošnji trend tudi viktorijanski videz. Umetelno pohištvo, okraski in močne barvne palete so njegova osnova. Vendar pa bodite previdni, saj boste s pretiravanjem dobili preveč starinski in zadušljiv nadih. Raje se zgledujte po prostorih, ki so oblikovani v preprostejšemm in skromnejšem starinskem slogu. Znebite se težkih zaves in jih nadomestite s senčili. Nikar ne pretiravajte s pohištvom in raje uporabite zanimive in umetelne dodatke.

Navdih za opremljanje dnevne sobe poiščite v naši fotogaleriji.