Osnova vsake omarice je telo oziroma korpus, ki je sestavljen iz dna, stropa, dveh stranic in hrbta. Delo si lahko olajšamo z že pripravljenimi pohištvenimi elementi, ki jih nato sami le še sestavimo v celoto. Sestavljanje je enostavno, saj gre za preprosto sestavljanje posameznih delov v obliki škatle. Notranjo ureditev lahko prilagajamo našim željam in potrebam; v korpuse lahko namestimo police ali pa morda dodamo predalnike. V vsakem primeru je treba s pomočjo odmičnih spon namestiti še prednji del – vratca oziroma fronte, v primeru predalov pa ličnice. Če nismo povsem prepričani vase, lahko izdelavo front z vsemi potrebnimi izvrtinami za okovje zaupamo izurjenim mizarjem. Tako si bomo prihranili precej dela in morebitnih zapletov, saj bomo fronte le še namestili na pripravljene korpuse. Piko na i bodo omaricam dali izbrani ročaji.

 

_80772130.jpg

Kuhinjski pulti oziroma delovne plošče so izredno pomemben del vsake kuhinje, zato morajo biti vzdržljivi in odporni. Pult lahko kupimo že odrezan po meri kuhinje in zarobljen z robnim trakom. Dodatno delo si bomo prihranili, če izdelavo izreza za namestitev kuhinjskega korita prepustimo mizarski delavnici.

Spodnje kuhinjske omarice namestimo s pomočjo pohištvenih nogic, za prekritje odprtine med tlemi in omarico pa bomo potrebovali podnožje oziroma cokl. Omarice za večjo stabilnost pritrdimo tudi v steno. Za nameščanje zgornjih omaric uporabimo posebne stenske nosilce za montažo visečih omaric, ki so dovolj močni, da bodo zdržali težo omarice z vso njeno vsebino.