Vzorec nad umivalnikom

Z vzorcem nad pomivalnim koritom boste beli kuhinji dodali barvo in vzorce, ki jih ta tako potrebuje. Kupite manjše keramične ploščice v treh barvah – denimo beli, temno modri in svetlo modri, nato pa jih položite tako, da se ploščice iste barve med seboj ne stikajo. Bela zraven svetlo modre, temno modra zraven svetlo modre in tako naprej, da ustvarite čim bolj razgiban videz.

details_backsplash_modwallscaramelapple_0311_03_tcm23_705309_1.jpg

Senčilo za kuhinjsko okno

Kupite zanimivo senčilo za kuhinjsko okno ali pa ga iz naredite sami. Možnosti je ogromno, omejujeta pa naj vas samo vaša domišljija in ustvarjalnost.

Usnjeni podstavek za pogrinjek

Bodite izvirni. Omislite si usnjene podstavke za pogrinjke v nenavadnih barvnih odtenkih. Lahko imate enega, ki bo prekril skorajda vso mizo, ali pa se odločite za več manjših. Izbira je vaša.

Magnetna kuhinjska tabla

Kupite magnetno kuhinjsko tablo in jo prebarvajte po svojem okusu. Nanjo lahko pritrdite tudi kaveljčke in nanje obesite svoje ključe.

frenchkitchenlarge_1.jpg

Iz embalaž in etiket za živila naredite kolaž

Pusto steno v kuhinji lahko izvrstno popestrite z doma narejenim kolažem iz embalaže ali etiket kupljenih živil. Izberite najbolj atraktivne kose in jih oblecite v polivinil. Pravi pop art pa si boste pričarali s starinskimi konzervami, ki jih boste našli na vsakem večjem bolšjem sejmu.

Poster

Pusto steno lahko okrasite tudi s posterjem priljubljene skupine, rastline, živali ali kakega drugega predmeta.

Tabla iz povoščenega platna ali prta

Se vam je povoščeni prt ob robovih mize strgal? Nič zato, odrežite strgane dele, jih prilepite na plutovinasto podlago in naredite tablo za obvestila. Obesite jo na pusto steno ali na hladilnik ter nanjo pripenjajte vsa pomembna obvestila in pošto.

Prozorne posode za shranjevanje

Kupite neprodušne in prozorne posode za shranjevanje iz plastike ali stekla in vedno boste vedeli, kje in koliko določenih jestvin še imate, poleg tega pa boste z njimi okrasili tudi kuhinjo. V posodah bo vaše živilo ostalo suho in zaščiteno pred škodljivci. Ni nujno, da so vse posode iz iste serije. Posode postavite na police ali na delovno površino.

org_oxo_1.jpg

Stol ovijtez vrvjo

Sedež preprostega lesenega stola brez naslonjala ovijte z vrvjo in dobili boste povsem nov videz kuhinje.

Uredite svojo shrambo

Servirne pladnje in deske za rezanje lahko na police pospravite pravokotno, če jih zamejite s palicami. Tako boste prihranili zelo veliko prostora, pa še veliko lažje jih boste našli in vzeli ven.

Otok za reciklažo

Naredite si svoj otok za recikliranje kar v kotičku kuhinje in sproti reciklirajte svoje odpadke.

Okrasite barski stol

Tudi poceni stoli so lahko z le malo truda videti moderni. Kupite samolepljive tapete z vzorcem po svojem okusu in z njimi prelepite barski stol. Vsak ima lahko drugačen vzorec, pazite le, da se ti med seboj ujemajo.

a14_1.jpg

Kuhinjske omarice

Naj vas tovarniška razporeditev v kuhinjskih omaricah ne omejuje. Razmislite, kako bi lahko dani prostor bolj učinkovito uporabili in to tudi storite.

Namizni prt iz zemljevida

Za namizni prt lahko uporabite tudi zemljevid, ki ga ne nameravate več uporabljati Saj veste, nesreča nikoli ne počiva!

Tulec za shranjevanje plastičnih vrečk

Ste med ljudmi, ki iz trgovine vedno prinesejo kup novih plastičnih vrečk? Uporabite jih še kdaj – da bodo pri roki, ko jih boste potrebovali, pa jih pospravite v ličen tulec iz blaga.

Namizni prt s simpatičnim potiskom

Kupite namizne prte s simpatičnim potiskom in si popestrite svoje obroke s pogledom nanj.