Živa meja

Če vaš vrt meji na cesto ali pa na soseda, ki se nahaja v neposredni bližini, potem vam priporočamo, da si ustvarite neko zasebnost. To lahko storite s kakršno koli ograjo, še lepše in bolj naravno pa bo, če boste zasadili živo mejo. Zelo primerni rastlini za to sta cipresa ali angleški bršljan.

Prelisičite oko

Zasadite različno visoke rastline, da boste vizualno razgibali prostor. Če se odločite za ograjo, jo ozelenite s plezalkami. Ograja za oko namreč predstavlja neko oviro in tako prostor še pomanjša.

0612_patio_garden_lgn.jpg

Senca

Nekatere rastline ljubijo sonce, druge pa so raje v senci. Senčna območja tlakujte s kamnom ali kakšnimi drugimi tlakovci – trava namreč zanje ni najprimernejša izbira. Poleg tega pa boste s potkami še dodatno popestrili videz prostora, še posebno, če bodo te krivuljastih oblik.

0612_patio_garden_01_lgn.jpg

Malo dela – veliko zabave

Izberite rastline, ki potrebujejo malo dela, ali pa jih zasadite v lonce in jih pozimi umaknite na toplo. Rastline brez cvetov so primernejše za neposredno zasaditev v zemljo od tistih s cvetovi. Listje tudi traja veliko dalj časa kot kratkotrajno cvetenje.

small_spaces_garden_design_idea.jpg

Barve

Barvo vrtu dodajte s cvetlicami v posodah. Hibiskus ali krvomočnice bodo izvrstno popestrile prevladujoč zeleni videz prostora.