Zasebni raj brez radovednih pogledov

Posestvo je obkroženo z velikimi skalami, ki so kot neodvisni elementi in vsaka na svoj način vključene v projekt. Vilo ponekod obdaja kamnita ograda, ki je v istih odtenkih kot okoliške kamnine. Ta varuje lastnike pred radovednimi pogledi mimoidočih, tako da imajo na svoji terasi in ob bazenu nekoliko več zasebnosti. Velik bazen je zasnovan tako, da ima kopalec med plavanjem občutek, da plava v morju. Tisti, ki raje počivajo v senci, pa lahko uživajo v razgledu s terase ali balkona.

steven_harris_architects_residence2.jpg

Topel interjer s čudovitim razgledom na plaže in morje

Ker je pokrajina, kjer stoji hiša, zares čudovita, so jo želeli arhitekti čim bolje izkoristiti. Casa Finisterra ima zato veliko steklenih sten, ki stanovalcem omogočajo, da tudi v notranjih prostorih uživajo v osupljivem razgledu. Sobe so opremljene z mnogimi minimalističnimi kosi pohištva in dekorativnimi predmeti, ki ustvarjajo toplo in prijazno atmosfero.

casa_finisterra2.jpg

Dnevna soba je idealen kotiček za tiste, ki se želijo udobno namestiti na stolu in uživati v dobri knjigi, medtem ko zrejo na ocean. Hiša skriva veliko zanimivih detajlov; stena za posteljo v glavni spalnici je na primer velikanska skala, ki je bila tam, še preden so začeli z gradnjo vile. Hodnik je osvetljen s številnimi reflektorji, ki v prostoru pričarajo igrivost, v kopalnici pa zaradi steklene stene, ki meji na bazen, dobimo občutek, kot da smo pod vodo.

steven_harris_architects_residence7.jpg

Če si želite spočiti oči ob pogledu na fotografije te čudovite vile na mehiški obali, si oglejte našo fotogalerijo.