Zakaj ne bi v kuhinji združili dva atraktivna stila opremljanja, ki sta letos še posebno trendovska? Izberite elemente obeh omenjenih slogov, na primer rustikalno leseno pohištvo iz akacijevega lesa in industrijske kovinske elemente. Priporočamo vam, da izberete lesen kuhinjski otok s pultom iz nerjavečega jekla, zraven katerega postavite lesene barske stole, ki imajo kovinske noge. Kombinirate lahko izdelke iz kovanega železa, srebrno obarvanih kovin, različnih vrst lesa in površine grobih tekstur.

rustic_kitchen_island_b.jpg

Manj je več

Če združite topel les in hladne kovine, boste najlažje ujeli bistvo obeh slogov. Po želji lahko določenemu stilu daste prednost in se denimo odločite za več elementov v industrijskem stilu ali obratno, kakor vam je ljubše. V vsakem primeru ohranite preprostost prostora in pazite, da kuhinje ne zapolnite s preveč podrobnostmi in pretiranim številom okraskov, saj je bolje izbrati le nekaj majhnih detajlov, v ospredje pa postaviti teksture in materiale.

kuhinja_v_rustikalnem_in_industrijskem_stilu_01.jpg

Kombinacija različnih materialov

Rustikalni in industrijski pridih lahko v kuhinjo vnesete z združevanjem starih in novih materialov ter tako pričarate prostor, ki bo hkrati eklektičen in sodoben. Med drugim je priporočljivo uporabiti talne obloge iz temno obarvane keramike ali betona in kuhinjske omarice ali druge kose pohištva iz na videz preperelega oziroma dotrajanega lesa, na primer iz lesa breze. Rustikalni učinek boste dosegli tudi z namestitvijo izpostavljene opeke na stene ali tla.

kuhinja_v_rustikalnem_in_industrijskem_stilu_b.jpg

Poleg tega v dom umestite tudi temno obarvane kuhinjske pulte iz kremena, elegantne kuhinjske aparate sodobnega dizajna, ki so po možnosti pobarvani s (temno) sivo, srebrno ali kovinsko črno barvo. Stene dekorativno obložite z recimo ploščicami iz nerjavečega jekla, izberite pa tudi mizo ali kuhinjski otok iz predelanega ali recikliranega lesa ter barske stole v vintage stilu. V sobo dodajte vsaj dva odtenka sive, v sive tone lahko prebarvate tudi stene.

Več idej za ureditev kuhinje v kombinaciji rustikalnega in industrijskega stila pa si oglejte v galeriji.