Tudi omejitve lahko služijo kot navdih

Hiša CC stoji na parceli, ki meri kar 2000 kvadratnih metrov. To območje je v zadnjih letih sicer vse bolj poseljeno. Arhitekti so najprej nameravali navdih poiskati v tradicionalnih oblikah, kasneje pa so se odločili za sodobnejši dizajn in reinterpretacijo teh oblik.

contemporary_cc_hosue5.jpg

Zaradi okolja so morali upoštevati nekatere omejitve, na primer nagnjenost strehe. Ekipa je prav te omejitve vzela za osnovo svojega projekta. Ustvarili so takšno kompozicijo hiše, da bi lahko vanjo vključili trikotno obliko strehe.

contemporary_cc_hosue4.jpg

Razgibana zunanja podoba

Hiša CC je delno temno sive in delno bele barve. Videti je, kot bi bila sestavljena iz različnih geometrijskih oblik. V njeno strukturo so vklesane odprtine, ki služijo kot vhod za svetlobo ali pa kot terase ter ustvarjajo močnejšo povezavo med notranjimi in zunanjimi prostori. Nekatere plošče je mogoče po potrebi zviti ali razviti, da poleti služijo kot senčilo. Tako lahko tudi naravna svetloba osvetljuje notranjost, kolikor je potrebno.

contemporary_cc_hosue6.jpg

Zasnova strehe pa pomaga tudi pri zbiranju deževnice. K hiši spada tudi garaža. Bivališče ima sicer dve nadstropji in pol. Dnevna soba, kuhinja, pralnica in delovna soba so spodaj, medtem ko so v zgornjem delu bolj zasebni prostori. Na zahodu je tudi vrt s teraso. Celotno gledano je bivališče minimalistično tako navznoter kot navzven in služi kot odličen primer lepe sodobne arhitekture.