Barve

Namesto da kupite drago novo kuhinjo, prebarvajte le stene ali kuhinjske omarice. Sprememba bo osupljiva. Moderne so žive barve: rdeča, oranžna in vse nianse citrusov. Vedno več je tudi gospodinjskih aparatov v živahnih barvah.

Čiste linije

Če ste se odločili za zamenjavo kuhinje, potem kupite takšno s čistimi linijami. Gospodinjski aparati naj bodo vgrajeni, mali kuhinjski pripomočki pa pospravljeni v omaricah. Če imate prostor, dodajte kuhinjski otok ali "barski" pult.

kitchen_colour_trends_2012_7.jpg

Mešanje stilov

Se ne morete odločiti med kuhinjskimi omaricami v barvi lesa in kuhinjskimi omaricami v drugi barvi? Imejte oboje. Ni namreč več ostrih meja med lesenimi in barvastimi omaricami. Omarico v barvi oreha prebarvajte v sivo in jo kombinirajte z belimi policami. Zelo moderne so tudi svetleče barve. A pri tem ne pretiravajte. S takšnimi barvami prebarvajte le okvir omarice in police. Videz poživite z gospodinjskimi aparati iz nerjavečega jekla, mozaičnimi ploščicami, delovno površino iz kamna in dobro osvetlitvijo nad otokom.

Če ste tradicionalist, lesene kuhinjske omarice v naravni barvi združite z visokosvetlečim belim podom ter gospodinjskimi aparati in delovnimi površinami iz nerjavečega jekla.

Tehnološke naprave

V tehnološko napredni družini niti v kuhinji ne sme manjkati iPad. Uporabite ga namesto kuharice in vsak dan svoje člane razveselite z jedjo po novem receptu.

Dodatki iz lesa

Leseni dodatki kuhinji podarijo toplino. Iz tega materiala naj bodo stojalo za torto, skleda za solato ali sadje, skodelice za kavo in stoli.

traditional_kitchen.jpg

Okolju prijazni pripomočki

Kupite aparat za gaziranje in si sami delajte gazirane pijače. Nič več vam ne bo treba kupovati steklenic in plastenk.

Lažje in svetlejše kuhinje

Vedo več je svetlih odtenkov, omarice pa so iz kompozitnih materialov, ki so veliko lažji od lesa. Z novo tehnologijo si lahko privoščimo celo belo delovno površino brez strahu pred madeži. Temen, poliran in svetleč granit je preteklost.

Z LED-lučmi, nameščenimi v omarice z vrati iz motnega stekla, bo vaš porcelan končno prišel do izraza.

photo5_2.jpg

Freske

S freskami lahko izvrstno popestrimo prostor med delovnim pultom in omaricami. Namesto klasičnih keramičnih ploščic izberite steklo, pod njim pa fototapeto z motivi, na primer velikimi vilicami, marjeticami ali jabolki - to je odlična izbira za vsako kuhinjo.

Nostalgični potiski

Zelo modni so nostalgični potiski in vzorci, kot so pike, cikcak in divje rastline. Vidimo jih tako na servisih kot na prtih. V kombinaciji s kuhinjo v živih barvah so videti odlično.

Nekaj idej za osvežitev kuhinje si oglejte v naši fotogaleriji.