Na dogodku European Forum 2013 je družba Samsung predstavlila nove izdelke, ki udejanjajo vizijo naprednih uporabniških izkušenj po okusu evropskih potrošnikov, razumevanje potreb le-teh pa vodi do vedno novih odkrituj in inovacij. “Upravljanje televizorjev z gestami ali glasovnimi ukazi ter zasloni tablic in pametnih telefonov, ki podpirajo 10-prstni dotik, dokazujejo, da je možno interakcijo uporabnika s sodobnimi napravami še olajšati. Letos smo si postavili cilj, ki nam narekuje, da uporabnikom pomagamo odkriti svet novih možnosti. Želimo jih presenetiti, saj jim ponujamo več od pričakovanega, tudi rešitve, o katerih niso niti sanjali,” je povedal SP Kim, predsednik in izvršni direktor družbe Samsung Electronics Europe.

Svet inovacij

Skladno s svojimi obljubami je Samsung s pomembnimi inovacijami na področju televizorjev, bele tehnike, fotoaparatov, računalnikov in tiskalnikov. Z izmenjavo inovacij iz najrazličnejših področij je Samsung povsem prevetril področje potrošniške elektronike, saj sedaj ponuja še bolj enostavno in intuitivno upravljanje ter personalizirane uporabniške izkušnje, vse naprave pa odlikuje napredna povezljivost.

nx300_1_2.jpg

Novi stardardi

Samsung letos tako odpira vrata v svet novih možnosti na področju domače zabave, v osrčju katere so novi televizorji. Prvi med njimi je 85-palčni model 85S9, ki sliko prikazuje v ultra visoki ločljivosti (UHD), zaslon pa se lahko pohvali s kar štirikrat več pikami kot televizorji polne visoke ločljivosti (1080p). Posledično pa je slika polna tudi najmanjših podrobnosti in živih barv. Brezčasno oblikovan televizor je po vzoru minimalističnega oblikovanja videti kot bi lebdel na svojem okvirju.

Za kar najboljšo gledalsko izkušnjo pa poskrbi zmogljiv slikovni procesor, ki zna obdelati vsebine visoke (HD) ali polne visoke (Full HD) ločljivosti in jih nadgraditi v ultra visoko ločljivost (UHD) za kar najbolj realističen prikaz slike. Družba Samsung je po zaslugi modela 85S9 tudi prvi proizvajalec televizorjev, ki v svoje televizorje vgrajuje novi zmogljivi kodek stiskanja videa, HEVC, ki ob isti pasovni širini ponuja podvojeno kakovost video vsebine.

Med premijskimi televizorji velja izpostaviti tudi zastavonoša med pametnimi televizorji SmartTV, model F8500 z LED-osvetlitvijo. Ta model povzema t. i. Magnum oblikovanje, saj sta ohišje in stojalo televizorja elegantno zlita skupaj v tanko in naravno zunanjo podobo. F8500 LED TV sodi med najzmogljivejše Samsungove televizorje, saj je opremljen s štirijedrnim procesorjem za kar najhitrejšo obdelavo vsebin in odzivnost delovanja.

Vsi najnovejši Samsungovi televizorji uporabnikom nudijo novo dimenzijo iskanja ter navigiranja po vsebinah in upravljanja. Samsungov prenovljen vmesnik Smart Hub 2013 s preglednim menijem ponuja inteligentno organizacijo uporabnikovih vsebin. Uporabniška izkušnja spominja na upravljanje mobilnega telefona, saj so vsebine razdeljene na pet glavnih področij.

8500_001_1.jpg

Po meri gledalca

Del novega vmesnika Smart Hub je področje On TV, kjer je uporabnikom prvič na voljo storitev, ki spremlja in analizira gledalčeve navade ter mu na njihovi osnovi s pomočjo funkcije S-Recommendation v realnem času predlaga sorodne vsebine. OnTV je tudi privzet menijski pogled televizorjev SmartTV modelnega leta 2013, ki že nekaj sekund po vklopu gledalcu postrežejo z informacijo, katere za njegov okus zanimive vsebine so ta dan na sporedu. Samsung na ta način ustvarja povsem novo in personalizirano TV-izkušnjo.

Upravljanje televizorja temelji na uporabniški izkušnji po vzoru mobilnih naprav, predvsem pametnih mobilnih telefonov in tablic. Samo izkušnjo še nadgrajujejo napredne možnosti upravljanja z gestami, ki delujejo v vseh menijskih razdelkih, poimenovanih On TV; Movies & TV Shows; Photos, Videos & Music; Social ter Apps.

Napredna uporabniška izkušnja je po zaslugi Samsungovih rešitev na področju povezljivosti še podaljšana na mobilne naprave – tablice in pametne mobilne telefone. Uporabniki lahko sedaj z mobilnimi napravami iščejo vsebine, sestavijo urnik predvajanja in jih predvajajo na televizorju ali obratno – vsebine s televizorja spremljajo na svojih tablicah.

Odličnost slike mora dopolniti tudi zvočna izkušnja. Samsung je izdelan napreden zvočniški sistem za televizorje Vacuum Tube Air Track (model HW-F751), ki je prvi tovrstni sistem za televizorje z vgrajenim digitalnim ojačevalnikom ter tehnologijo vakuumskih cevi. Ta kombinacija analogne in digitalne tehnologije ustvarja toplejši in polnejši zvok brez popačenj. Elegantno in preprosto oblikovanje zvočniškega sistema HW-F751 ga naredi primernega za namestitev v vsako dnevno sobo. Srebrno kovinsko ohišje zvočniškega sistema HW-F751 dopolnjuje še ločen nizkotonec, ki s sistemom prav tako komunicira preko brežične povezave, celota pa je skladna s premijskim oblikovanjem sodobnih Samsungovih televizorjev Smart TV, katerim se odlično poda.