Izvirna moderna zgradba deluje kot kralj nad pokrajino, ima pa tudi trajnostno naravnano zasnovo. Lesena konstrukcija objekta, obloge v notranjosti in del fasade so izdelani iz lokalnega predelanega lesa. Na polovici strehe dvokapnice so posajene homulice (sedum), na preostali polovici strehe pa so zaradi optimalne lokacije in orientacije nameščene sončne celice.

trajnostna_hisa_v_koloradu_2.jpg

Mešanje rustikalnih in sodobnih potez

Notranjost hiše je prostorna in domačna, predvsem zahvaljujoč lesenim elementom in velikim oknom. Velika okna odprejo zgradbo navzven proti krajini in omogočajo vstop naravne svetlobe v notranjost. Tradicionalni rustikalni elementi se elegantno mešajo s sodobnimi podrobnostmi, končni rezultat pa je še vedno gostoljuben in topel dom.

trajnostna_hisa_v_koloradu_3.jpg

Poleg okolju in denarnici prijazne strehe so v stavbo vgrajene tudi druge trajnostne poteze, na primer geotermalna toplotna črpalka, ki je med drugim namenjena talnemu ogrevanju, in debel sloj izolacije iz recikliranega džinsa. Talne obloge so narejene iz skrilavca in recikliranega lesa bora, ostale lesene površine pa iz recikliranega trdega lesa hrasta, javorja in hikorija (ameriški oreh).

trajnostna_hisa_v_koloradu_4.jpg

Kombinacija različnih arhitekturnih oblik

Projektna ekipa je tako skupaj združila več arhitekturnih oblik, ki skupaj tvorijo tesno strukturo. Na eni strani hiše, ki je obrnjena proti bližnji gori Emerald, so zgrajene jedilnica, kuhinja in dnevna soba. Dvonadstropni prostor se odpre na teraso, ki vodi naprej na odprt travnik. V manjšem objektu zraven hiše pa so nameščene spalnice in sobe za goste.