Vroče, mračno in vlažno vreme v vietnamskem mestu Ho Chi Minh lahko potre še tako drznega urbanega prebivalca, zato ni nič lepšega, kot se odpočiti v mirnem bivališču, ki je napolnjen z blažilno naravno svetlobo, in majhnem tropskem vrtu, zaradi katerega je notranjost prijetna in hladna. Družinska hiša, ki vse to združuje, se nahaja v okrožju Go Vap, izdelana pa je po merah in potrebah točno določenih posameznikov. Arhitekti iz studia MM++ Architects so v osvežujočo postavitev hiše uspeli prenesti občutek umirjenosti in spoštovanja. Bujni notranji prostori se raztezajo na več kot 255 kvadratnih metrih površine, struktura pa nudi dom tudi številnim zelenim podrobnostim, ki v notranjost prinašajo pridih narave.

vietnam_dnevna.jpg

Oaza udobja

Območja za dnevno bivanje, kuhinja in jedilnica so zasnovani tako, da so del enotnega odprtega prostora, ki je dovolj velik za udobno interakcijo med družinskimi člani. Prostor, ki se odpira na zunanji in na notranji vrt, je povezan s strukturo, ki vsebuje otroške sobe v pritličju in spalnice ter sobe za goste v prvem nadstropju. Zaradi takšne postavitve in obsežnih zelenih površin je hiša kot oaza udobja, ki prebivalcem zagotavlja posredno naravno svetlobo, s čimer visoko kakovostne podrobnosti še bolj izstopajo.

vietnam_otroska.jpg

Obilo svetlobe, hlad in tišina

Strešna odprtina med vhodom ter spalnicami na zadnji strani hiše dovaja v prostor obilo posredne svetlobe, medtem ko zaslonke na fasadi zagotavljajo naravno zračenje, ki deluje kot nežen džungelski vetrič. Velika previsna streha na sprednji strani hiše nudi senco ter preprečuje pretirano segrevanje. Pravi posladek pa najdemo v notranjem vrtu, ki je zasajen z bambusom ter drugimi tropskimi rastlinami, ki v sodoben mestni dom prinašajo tišino podeželja.

vietnam_zunaj.jpg

Več fotografij elegantnega domovanja pa si oglejte tukaj.