Domače naloge in projekti

Nekatere papirje boste mogoče želeli obdržati, zato je najbolje, da si omislite mapo. Vendar ne nabavljajte nove mape za vsako leto, saj je veliko bolje imeti en fascikel, ki bo poln vaših dosežkov in uspehov, kot na primer dvanajst. Pomembna je kvaliteta, ne pa kvantiteta. Ob stalnem dotoku domačih nalog in drugih papirjev je pomembno, da ima vsak otrok mesto, kamor lahko pospravi svoje šolsko delo. Najbolje je, da je to mesto na zidu v obliki stenskega organizatorja in dostopno za otroke, tako da papirje z lahkoto prenesejo iz svojih šolskih torb na mesto za shranjevanje.

papir_organize.jpg

Likovni izdelki

Mali Janezek bo neutolažljivo jokal, če boste želeli njegovo sliko iz likovne vzgoje vreči v smeti. Vendar če vseh teh umetniških risb in slik kmalu ne vržete stran, se boste vsi morali izseliti, saj v hiši ne bo več prostora. Preberite si nekaj nasvetov, kako lahko preprečite, da bi vaša hiša izgledala pisana kot otroški vrtec. Vsakemu otroku nabavite zložljivo škatlo, ki jo z lahkoto pospravite pod posteljo. Otroci lahko izberejo likovne izdelke, ki jih želijo pospraviti v škatlo. Vsako leto preglejte škatlo skupaj z otrokom ter jo pospravite, da naredite prostor novim izdelkom.

papir_artwork.jpg

Količina pametnih telefonov in fotoaparatov, ki jih imamo doma, vsako leto strmo narašča. Ko prispejo likovni izdelki domov, jih zato poslikajte z enim od teh aparatov. Ob koncu leta lahko zberete fotografije ter jih razstavite po hiši, ali pa jih naložite na blog, v digitalni album ali klasični album s fotografijami. Likovne izdelke lahko nalepite tudi na steno. Uporabite lahko morda steno, ki se nahaja na poti v kletno igralnico, ali pa na zadnjo stran vrat otroške sobe namestite table iz plute. Bolj verjetno je, da se bodo otroci pripravljeni odreči petnajstim drugim likovnim izdelkom, če bodo vedeli, da ste pripravljeni uokviriti en zares lep izdelek, ki so ga naredili v šoli. To sicer ni poceni, vendar pa bo stena, okrašena z uokvirjeno sliko, videti zares elegantno.

Računi

Poštarji prinašajo veliko preveč računov. Najlažji način za spoprijemanje z njimi je, da preklopite na spletne račune. Vendar če je internet za vas še vedno prevelik zalogaj, bo za vas najboljša izbira stenski sortirnik. S pomočjo stenskega sortirnika se računi ne bodo kopičili na površinah, kot so mize, pulti ali omare. Nabavite lahko povsem novega, lahko pa si ga naredite tudi sami. To storite tako, da preprosto ponovno uporabite staro mapo, veliko ovojnico ali drug kos kartona, izrežete vanj luknjo ter vse skupaj obesite na steno.

papir_junk.jpg

Drugi papirji

Na dom dobivamo veliko neželene pošte. Če imate v sebi umetniško žilico, lahko nekatere od teh pogrešljivih papirjev uporabite za trendovske in zabavne umetniške projekte. Tudi voščilnice so pogosto tiste, ki povečujejo papirnato navlako. Dobra novica je, da jih lahko uporabite kot okras doma: obesite jih vzdolž vratnih okvirjev, nalepite jih na hladilnik, nanizajte jih vzdolž ograje stopnišča ali pa izrežite podobe ter jih ponovno uporabite na novih voščilnicah.