Trinadstropno hišo je znani gradbeni izvajalec opremil s pomočjo oblikovalke Vicki Mayabb. Osrednji bivalni prostori (dnevna soba, kuhinja, jedilnica) se nahajajo v sredinskem prvem nadstropju, njihova posebnost pa je slabih sedem metrov visok strop, ki se razprostira nad dnevno sobo. V zunanjo steno zraven dnevne sobe je vgrajenih več manjših oken pravokotnih oblik, ki v prostor spustijo naravno svetlobo, obenem pa služijo kot samostojen dekorativni element.

hisa_v_teksasu_8_b.jpg

Objekt je protipoplavno grajen

Odprta hiša iz kombinacije betona, lesa in kamnitih plošč ima atraktiven dizajn notranje opreme in je zgrajena tako, da zdrži tudi hude poplave, ki so možne na območju okoli jezera. Celotna garaža v pritličju je namreč izdelana iz betona in ima kakovosten odtočni sistem, zaradi katerega lahko gladina vode naraste tudi do šest metrov, ne da bi povzročila škodo na preostalih predelih hiše.

hisa_v_teksasu_7.jpg

Odprta mansarda v najvišjem nadstropju omogoča pogled na dnevni prostor iz zračne perspektive. Stene so na določenih mestih okrašene z zelenimi in modrimi keramičnimi ploščicami, ki so še posebno zanimive v dnevni sobi, kjer so na steno okoli oken vgrajene izključno zaradi dekoracije. Iz dnevnega prostora in jedilnice lahko stanovalci dostopajo do prostorne terase s kaminom, od koder se odpre pogled na jezero Travis.

Več posnetkov tega impresivnega domovanja v Teksasu pa si lahko ogledate v fotogaleriji.